Medovníčky od mamičky fotorecept

evik1 - fotkaevik1, 19. decembra 2015
Medovníčky od mamičky (fotorecept)
Foto: evik1

Jednoduchý a ľahký recept, ktorý zvládne aj kuchársky začiatočník. Medovníky sú po upečení mäkké, takže sa dajú hneď papať. Každé Vianoce ich piekla moja Zobraziť celý popisJednoduchý a ľahký recept, ktorý zvládne aj kuchársky začiatočník. Medovníky sú po upečení mäkké, takže sa dajú hneď papať. Každé Vianoce ich piekla moja mama a teraz to prenechala na mňa. Takže odporúčame vyskúšať! :)

5 plechov
porcií
15 minút
príprava
5 minút
na 220 °C

Suroviny

400 g
160 g
120 g
60 g
2 ks
1 ks
1 čl
1 čl




Postup

  1. 1

    Hladkú múku, práškový cukor, med, Heru, 2 vajcia, perníkové korenie a sódu dáme do jednej misky a všetko to spolu zmiešame. (To jedno bielko slúži na potretie medovníkov).

    Medovníčky od mamičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ja osobne zmiešavam rukami, kvôli lepšiemu spracovaniu cesta. Keď nám cesto drží tvar, posypeme ho trochou hladkej múky, misku zabalíme do fólie a dáme ho do chladničky (aspoň na 5 hodín ale ideálne na celú noc).

    Medovníčky od mamičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto si rozdelíme na dve polovice. Jednu vyvaľkáme na múkou posypanej doske a aby sa nelepilo posypeme aj vrch cesta. Zatiaľ druhú polovicu odložíme do chladničky, nech sa nám cesto zbytočne nezohrieva. Hrúbka je približne 1-2 mm, no po upečení cesto zhrubne. Medovníčky povykrajujeme ľubovoľnými formičkami a ukladáme ich na plech, ktorý podstelieme papierom na pečenie.

    Medovníčky od mamičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Trúbu si predhrejeme na 210-220 stupňov a pečieme ich cca 5 minút, podľa zhnednutia cesta. Po vybratí z trúby ich hneď potrieme bielkom, ktoré nám dodá lesk. Necháme ich ešte na plechu chvíľku dojsť a môžme ihneď podávať. Dobrú chuť!

    Medovníčky od mamičky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia