Medvedie labky

betka33 - fotkabetka33, 13. decembra 2015
Medvedie labky
Foto: betka33

Vianočné pečenie bez týchto tradičných labiek si neviem predstaviť. Sú z detstva, prevoňajú celý dom a dajú sa aj pár týždňov skôr pripravovať, len Zobraziť celý popisVianočné pečenie bez týchto tradičných labiek si neviem predstaviť. Sú z detstva, prevoňajú celý dom a dajú sa aj pár týždňov skôr pripravovať, len ich treba schovať, sú prudko žravé. Formičky som videla len v CZ , na SK , tak mi prídu také naše. Pár rokov som skúšala množstvo receptov - teraz som sa trafila medzi 3 recepty a k tomu mám ešte 1 radu: formičky varte s práškom do pečiva aspoň 5 min, nechajte vychladnúť, premyte a osušte. Potom bez mastenia plňte a po upečení na 1 klep idú von!

52
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

380 g
250 g (tuk)
200 g
180 g
1 ks
1 ks
2
3 pl




Postup

  1. 1

    Všetky sypké zmesi spolu dáme do misy, pridáme maslo nakrájané na malé kocky , prilejeme rum . Nie je tu prášok do pečiva a sú v recepte 3 pol. lyžice kakaa , aby boli chutné a tmavé labky, medveď ma kožúšok tiež hnedý. Zmiesime rukou na hladké a dosť lepivé cesto, bude lesklé a mastné. Netreba ho vôbec dávať do chladu. Hneď plníme nevymastené formičky. Rúru predohrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 min. Po vybratí za pár minút, klepneme kovovou časťou jemne o linku a ľahúčko idú von. Vychladnuté posypeme práš. cukrom zmiešaným s van. cukrom. Tuk musí byť vždy pravé maslo!

Diskusia k receptu

douglas
Vďaka za rcp i popis. Rcp ukladám. Labka vyzerá opravdu prudko jedlá :D. Nech sa darí a prajem krásné sviatky!
priroda
Urcite vyskusam a chcem verit, ze sa vyklopia.
Lebo 2x som piekla a 2x ostali vo formicke, tak som to vzdala.
elen52
Tiež idem dnes piecť labky, máme ich veľmi radi,recept mám podobný len múku používam hlatku.
katkasugar
Su krasne, nema niekto zo skusenych cukrarok skusenost len s vykrajovanim medvedich labiek? Nemam formicky a ani moc casu :) neroztiekli by sa? Dakujem za kazdu odpoved.
dosa
ukážková labka, presne tak maju labky vyzerať .... 5*
a hlavne recept stručný a jasný
betka33
Krásne sviatky všetkým varechárom, aj milovníkom kulinárstva. Ľahko sa vyklápajú- ale múka musí byť polohrubá, maslo pravé, a formičky pred tým krásne vyumývané v PDP a vysušené. Dodržte čas pečenia a pojde to isto- ja som tiež dljho skúšala a bola to pre mňa výzva , aby raz išli hladko von. A tieto šli- preto aj Vám prajem nech to vyjde- prosím dajte vedieť ako to dopadlo. Budem sa tešiť s vami .
nadia56
@katkasugar , mne, ked sa nechce plnit formicky, tak si vytvarujem z cesta male gulocky, trosku ich splostim napr. vidlickou alebo otlacim na ne vzor z tlcika na maso alebo dno pohara s peknym dekorom, poukladam na plech a upeciem, 180st.C /10-12 min. vobec sa neroztekaju, pekne drzia tvar, su to take male kakaove dukatiky, teda, ak chces len vykrajovat, nemaj strach a kludne mozes piect aj bez formiciek, prajem ti uspesne pecenie a krasny predvianocny cas ☺
1x methi
alena45
ja už mám podobné za sebou, od @sovky , len som to prehnala s klinčekami a dosť to tam cítiť. Mne to ani tak nevadí, ale čo tí druhí ?
dorisa
Mám také iste formičky, volaju sa pracny... su take nenápadné. Do mojich labiek nedávam škoricu, klinčeky a iné...mám orechový recept a potom s pudingovým práškom. Tá tvoja labka
(1) je pekná
damianda
veľmi nerozumiem variť formičky a potom premyť, akú úlohu to spĺňa?
dydya
Ja som dlhe roky medvedie labky nepiekla prave preto ,ze sa mi nedali vyklopit,a kedze mi na vianocne proste chybali ,lebo medvedie labky su proste VIANOCE tak som hladala rozne formicky a nasla som super vec z Tupperwaru volaju sa (pracny ) je to silikonova forma a pecie sa v tom jedna radost a tak sa ku mojmu vianocnemu peceniu vratili medvedie labky, co potesilo nie len mna ale aj moju rodinu ....
lea24
Stále neveríte svojim formičkám? Pripravila som podľa tohto receptu medvedie labky pomocou lisu na cesto. Pekne držali tvar, neroztekali sa. Miesto masla som dala Palmarín a tiež to bolo v pohode. Maslo by bolo iste správnejšie, ale Palmarín mi ostal z predošlého pečenia. Čas pečenia - väčšie tvary 13 min, menšie 10 min.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia