Foto: archaa
Toto tradičné slovenské jedlo isto poznáte. Pod rôznymi názvami ako striasky či strasanka nájdete recepty aj tuto na vareche... Ani ten môj od týchto Zobraziť celý popisToto tradičné slovenské jedlo isto poznáte. Pod rôznymi názvami ako striasky či strasanka nájdete recepty aj tuto na vareche... Ani ten môj od týchto ďaleko neuteká avšak predsa by som s vami rada podelila o tú moju verziu... Triasanku zvyknem tradične robievať pred vianocami a tak tomu bolo aj tento rok...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky nakrájame na rovnaké kocky a uvaríme v osolenej vode do ktorej sme pridali aj jeden bobkový list.
- 2
V hlbšej panvici si rozškvaríme slaninu. Škvaríme na slabom ohni asi 10-15 minút.
- 3
Pridáme scedenú a na jemno najkrájanú kyslú kapustu, podlejeme šťavou, ktorá nám zostala po scedení, len mierne osolíme, okoreníme a pridáme mletú červenú papriku. Pár minút spolu restujeme.
- 4
Uvarené zemiaky scedíme a pridáme do panvice ku kapuste. Ešte spolu dozlata popražíme a podávame...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@mijaita tebe za uzasnu Foto. .tesim sa ze chutilo