Výborné medovníky fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 21. decembra 2015
Výborné medovníky (fotorecept)
Foto: ancicka

Jeden z tých starších receptov po babke.Bez masla,bez oleja a predsa sú mäkké.

20 minút
príprava
10 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1050 g
450 g
360 g
1/2 PL
3 rovné PL
6 ks
Na zdobenie:
1 ks
120 - 150 g
1 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku zniešať so sypkými surovinami,pridať med a vajcia vyšľahať.

    Výborné medovníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridať ich do múky a zhniesť cesto.

    Výborné medovníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pred dokončením si na ruky nalejem asi za 1 lyžicu oleja a cesto upravím do hladká,

    Výborné medovníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    aby sa mi nelepilo na sačok,ked ho uložím na odpočinok.Cesto môže odpočívať 4 a viac dní.

    Výborné medovníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom cesto vyložím na jemne pomúčenú dosku dobré ho prehnetiem a vyvaľkám asi na 3-4 mm a vykrajujem rôzné tvary.Uložím na pomastený plech,potriem rozšľahaným vajcom a upečiem.

    Výborné medovníky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené nechám v chlade odpočinuť aspoň 1 deň

    Výborné medovníky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a potom zdobím.Polevu si vymiešam z dobré preosiatým cukrom,aby v poleve neboli hrudky a zdobím.

    Výborné medovníky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
neúrekom si ich napiekla, ale sú veľmi pekné, ja si uložím recept, už napečené mám, som kdesi čítala, že medovníky s chlebovou múkou máme piecť, tak vyskúšam
krásne medovníčky! páči sa mi recept bez masla... vyskúšam o rok, ukladám si do KK. teraz už mám napečené... a tiež používam múku T650.

Pridaj komentár k receptu: