Foto: ancicka
Jeden z tých starších receptov po babke.Bez masla,bez oleja a predsa sú mäkké.
20 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
Múku zniešať so sypkými surovinami,pridať med a vajcia vyšľahať.
-
2
Pridať ich do múky a zhniesť cesto.
-
3
Pred dokončením si na ruky nalejem asi za 1 lyžicu oleja a cesto upravím do hladká,
-
4
aby sa mi nelepilo na sačok,ked ho uložím na odpočinok.Cesto môže odpočívať 4 a viac dní.
-
5
Potom cesto vyložím na jemne pomúčenú dosku dobré ho prehnetiem a vyvaľkám asi na 3-4 mm a vykrajujem rôzné tvary.Uložím na pomastený plech,potriem rozšľahaným vajcom a upečiem.
-
6
Upečené nechám v chlade odpočinuť aspoň 1 deň
-
7
a potom zdobím.Polevu si vymiešam z dobré preosiatým cukrom,aby v poleve neboli hrudky a zdobím.
Diskusia k receptu