Foto: cesminaz
Vynikajuca polievka,ktora nielen zasyti,ale aj zahreje a posilni ;-)
Postup
-
1
Na pripravu tejto polievky je najlepsie mastnejsie hovädzie mäso a aj niaka ta kost.Ja tu mam pekne hrube rebro,cca.1,5kg.Ma dost mäsa a aj dost tuku :-) Vynikajuce na tuto polievku :-)
-
2
Rebro som presekla na polovicu,lebo bolo velmi velke.Polku mäsa som odkrojila dole a ostatne nechala na kosti.Ak chcete,mozte si to mäso pokrajat este na menšie,ale ja to robim takto :-) Dalej potrebujeme cesnak,vela cesnaku :-) kedze polievka ma byt bohato cesnakovou chutou a pravdaze je aj zname,ze hovädzie mäso velmi pije cesnak,takze zato ho treba pomerne vela.Ja mam este zo zahrady moj maly cesnačik,takže z toho musim pouzit viac,než riadneho strùčikového.Riadny hlavkovy cesnak,treba cca.3 velke hlavky.No a nakoniec potrebujeme este 3-3,5 l vody...
-
3
Varenie uz jednoduchšie ani nemôže byt... Mäso dame do hrnca,zalejeme 3,5l vody a privedieme pomaly do varu.Na zaciatku,hned ako zacne polievka vriet,sa zacne tvorit pena,ktoru treba sitkom pozbierat dole,aby ste nemali potom mùtnu polievku.Ked sa uz viac peny netvori,tak pridame rozdrvene strùčiky cesnaku a sol cca 1pl.Mäso počas varenia sol popije,takze neskôr zvyknem este dosolit.Teraz nechame polievku na menšom ohni pomaly varit až dovtedy,kym sa nàm mäso neuvari do mäkka,to je cca.2hodiny,zalezi od toho,ake stare bolo to hovädo :-) Ku koncu varenia polievku podla potreby dosolime a pridame este cesnak...
- 4
Polievka sa podava dobra horùca,do ktorej si nasypeme bohato Isot papriku ;-) Isot paprika jej doda nielen štiplavost,ale aj fantasticku chut :-) Velke kusy mäsa zvyknem pred podavanim len vydličkou pooddelovat(potrhat),nikdy ich nekrajam.Takto dostane kazdy 1-2ks mäsa do taniera :-) Podava sa s chlebom,ktory sa po kusku mačká zakaždym do polievky(taniera). Polievka je naozaj vynikajuca,chutovo sa velmi podoba huspenine,len s tym rozdielom,ze ta sa je za studena a tato polievka za horuca ;-) Odporucam vyskušat :-)
- 4
Diskusia k receptu