Štedrák so špenátom, s bryndzou a so slaninou
šéfkuchár reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, 14. decembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Vianočný stôl nie je len o slávnostnej večeri či obedoch. Ostane na ňom dosť miesta aj na slané drobnosti – koláčiky, záviny, pečivá desatorakých chutí, ktoré máme najradšej. Veď vždy je koho pohostiť.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Príprava špenátu: Na malé kocky nakrájanú cibuľu speníme na výpeku zo slaniny, pridáme nakrájaný cesnak, špenát a spolu urestujeme. Pripravený špenát osolíme a okoreníme podľa chuti.
- 2
Slaninu nakrájame na plátky, ktoré opečieme dochrumkava a necháme vychladnúť.
- 3
Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 4 mm, na začiatok cesta dáme bryndzu a cesto raz zakrútime, aby sme mali bryndzu zakrytú cestom, potom pridáme špenát, ktorý rozotrieme na šírku asi 5 cm cesta a zase štrúdľu raz zakrútime.
- 4
Na stočenú štrúdľu uložíme plátky opečenej slaniny a štrúdľu zrolujeme už celú. Takto vznikli tri vrstvy plnky a tri vrstvy cesta. Štrúdľu potrieme rozšľahanými žĺtkami a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C na 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale tá štrúdľa vyzerá dobre.