Pečené buchty so slivkovým lekvárom

jenni - fotkajenni, 26. decembra 2015
Pečené buchty so slivkovým lekvárom
Foto: jenni

Pečené buchty bez laktózy na nerozoznanie od tých bežných :) A možno sú aj lepšie! :)) Základný recept mám niekde z internetu, myslím, že je Zobraziť celý popisPečené buchty bez laktózy na nerozoznanie od tých bežných :) A možno sú aj lepšie! :)) Základný recept mám niekde z internetu, myslím, že je dokonca aj z varechy, ale prerobila som si ho na svoje chute, pomery však zostali zachované, jediné zmeny som spravila s cukrom, toho som dala menej. Buchty nie sú presladené, sú tak akurát! Keď sa posypú cukrom budú skvelé :) www.dontbefakebakesomecake.sk

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Kvások:
375 ml
2,5 PL
3/4 kocky
štipka
Cesto:
500 g
250 g
4 PL
200 ml
štipka
podľa potreby
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Ako prvý si urobíme kvások. Mlieko mierne ohrejeme, dávame pozor, aby nebolo príliš teplé. Do mlieka pridáme cukor a v prstoch rozdrobené droždie. Túto zmes premiešame a posypeme štipkou múky.Kvások necháme približne 10 minút, aby nám krásne narástol. Medzičasom si pripravíme suroviny na cesto. Vo veľkej mise zmiešame celozrnnú múku s klasickou pšeničnou múkou. Pridáme cukor a soľ a zmes zamiešame, aby sa suroviny prepojili.

  2. 2

    Keď je kvások hotový, pridáme ho k múčnej zmesi, rovnako pridáme olej a vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Ak sa vám cesto lepí, dosypte trochu hladkej múky. Vypracované cesto prikryjeme utierkou, ja zvyknem misu s cesto zo spodnej strany zabaliť do utierky, a necháme pekne kysnúť na teplom mieste asi hodinu.

  3. 3

    Vykysnuté cesto si rozdelíme na 2 časti. Prvú časť si dáme na pracovnú dosku, druhú odložíme do misky. Prvú časť cesta si môžete vyvaľkať do tvaru štvorca / obdĺžnika, rozdeľte ho radielkom na rovnako veľké časti, z ktorých budete tvarovať buchtičky. Ja som mala buchty vo výslednom efekte dosť malé, ak chcete buchty väčšie, rozdeľte si cesto na väčšie časti.

  4. 4

    Na každú časť cesta dajte plnku alebo lekvár (s plnkou to nepreháňajte, aby vám počas pečenia nevytiekla) a cesto uzavrite. Cípiky cesta si spojte a poriadne popritláčajte, aby sa vám buchty nerozchádzali. Buchtičky poukladajte na plech na pečenie, vystlaný papierom na pečenie. Buchty potierajte hneď rastlinným olejom, po upečení sa vám budú dať bez problému oddeliť. Potierajte povrch a boky každej buchty.

  5. 5

    Z cesta mi vyšlo 30 buchiet menšej veľkosti, takže dosť záleží od toho, akej veľkosti buchty chcete alebo spravíte. Podľa toho očakávajte aj výsledný počet buchiet. Buchty som piekla pri 180 stupňoch približne 20 minút, kým nechytili zlato-hnedý nádych. Po upečení nechajte vychladnúť a poprášte práškovým cukrom. Podávajte napríklad s vychladeným rastlinným mliečkom. Želám dobrú chuť! :)

    Pečené buchty so slivkovým lekvárom - obrázok 5

Diskusia k receptu

pegas
Mnaaam .úzasné sú.akurat že som nahodou kupila spaldovu celozrnú múku a nie pšeničnu.


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia