Foto: lenkapalenka
Podľa tohto receptu sa u nás doma pečú medovníčky od nepamäti. Pridávam ho tu hlavne pre seba, ale pokojne sa nechajte inšpirovať. Sú to Zobraziť celý popisPodľa tohto receptu sa u nás doma pečú medovníčky od nepamäti. Pridávam ho tu hlavne pre seba, ale pokojne sa nechajte inšpirovať. Sú to najlepšie medovníky aké som kedy jedla - a to som medovníkový typ! :-)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny spolu vymiesime, až kým sa nám cesto neodlepuje od misy. Dáme na niekoľko hodín do chladničky - najlepšie cez noc.
-
2
Cesto postupne vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary.
-
3
Natrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme orechmi a hrozienkami. Môžeme nechať aj čisté a ozdobiť polevou.
@drajan : s tym lekvarom dobry napad - u nas sa robi este varianta, tensie bez potretia vajickom a potom sa spolu zlepia lekvarom a jedna strana sa namoci do cokaly - tiez super :-)