Mäkké medovníčky fotorecept

lenkapalenka - fotkalenkapalenka, 15. decembra 2015

Podľa tohto receptu sa u nás doma pečú medovníčky od nepamäti. Pridávam ho tu hlavne pre seba, ale pokojne sa nechajte inšpirovať. Sú to Zobraziť celý popisPodľa tohto receptu sa u nás doma pečú medovníčky od nepamäti. Pridávam ho tu hlavne pre seba, ale pokojne sa nechajte inšpirovať. Sú to najlepšie medovníky aké som kedy jedla - a to som medovníkový typ! :-)

4 plechy
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
190 g
130 g
130 g
3 ks
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu vymiesime, až kým sa nám cesto neodlepuje od misy. Dáme na niekoľko hodín do chladničky - najlepšie cez noc.

    Mäkké medovníčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto postupne vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary.

    Mäkké medovníčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Natrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme orechmi a hrozienkami. Môžeme nechať aj čisté a ozdobiť polevou.

    Mäkké medovníčky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

drajan
Robievam veľmi podobný recept (piekla som aj včera)... a zdobím perníčky slivkovým lekvárom, že do každého kúska prstom urobím mini jamku a do nej dám slivkový lekvár. Je to ozaj dobrý recept.
spetkasoli
pekny receptik a ak su naozaj hned mekkucke, skusim este spravit do vianoc aspon z pol davky, lebo uz mam pernicky napecene, ale vyskusam. Dakujem

lenkapalenka
Ano su makke hned po upeceni. Po vychladnuti ich treba skladovat bud v uzavretej nadobe, alebo na chladnom tmavsom mieste.
@drajan : s tym lekvarom dobry napad - u nas sa robi este varianta, tensie bez potretia vajickom a potom sa spolu zlepia lekvarom a jedna strana sa namoci do cokaly - tiez super :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia