Slovenská kuchyňa (recepty chronologicky)

prazdny

Doma údené bravčové pliecko

Bravčové mäso

K Veľkej noci som chcel vyrobiť domácu šunku, aj preto, že terajším "moderným"...

prazdny

Pstruh v alobale so zeleninovou plnkou

Hlavné jedlá

Ryba je zdravie na tanieri, ktoré dobrý kuchár dokáže pretvoriť do podoby lahôdky – zaujímavej, chutnej a peknej. Navyše sú nenáročné na...

prazdny

Nadýchaná parená knedľa

Prílohy

Tento recept mám od mojej svokry, ktorá ma naučila pripravovať tieto knedle. V našej rodine...

prazdny

Opečené plátky bravčového pliecka – Kmínova hrianka

Bravčové mäso

Zlodej, vreckár, kmín, lapko či živáň, jedna banda. Experimentoval som XXXXL variantom...

prazdny

Domáca oškvarková nátierka

Bravčové mäso

Dostala som balíček oškvariek od známej z mojej obce, ktorá robila zabíjačku. Kedysi sme aj...

prazdny

Hovězí roládky plněné kapií a celerem s květákovou rýží

Hovädzie mäso

Po delší době jsem si koupila hovězí. Hrozná ta cena, co?? A tak jsem...

prazdny

Veľkonočný koláč

Koláče

Tento koláč robievame na Veľkú noc i na Vianoce. Nie je príliš sladký, je...

prazdny

Sojové ohnivé maso v bramboráku

Bezmäsité jedlá

Každý z nás určitě někdy jedl tuhle pro mne obrovskou pochoutku. Bramborák a v něm kupu...

prazdny

Kapustnica, ktorú milujeme

Bravčové mäso

Takto varievam už dlhé roky kapustnicu a všetci ju máme veľmi radi. Možno aj Vás osloví....

prazdny

Kysnuté kvietky

Koláče

Možno ste už piekli, ak nie skúste.

prazdny

Králik so žemľovo-gaštanovou knedľou

Hlavné jedlá

V hrnci na rozpálenom oleji urestujeme očistenú a na rezance nakrájanú zeleninu spolu s cibuľou a so...

prazdny

Chlpaté knedlíky s kyslou kapustou

Večera

Už tu podobný recept je, ale tento je trochu iný. Jedná sa o staré české...

prazdny

Torta s feniklom a kozím syrom

Bezmäsité jedlá

Na každý kus zeleniny sa pozerám s veľkým rešpektom. Krájam ju, varím či pečiem tak,...

prazdny

Dukátové buchtičky podľa babičkiného receptára

Bezmäsité jedlá

Z trochu mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások, ktorý necháme nakysnuť. Nakysnutý kvások...

prazdny

Zemiaková placka s údeným kolienkom a oštiepkom

Prílohy

… alebo po „vihodňarski: veľki naľešňik z tepši“! Za inšpiráciu pre tento rcp, pekne ďakujem @patroveckypitrs...

prazdny

Hutná cibuľačka MECOMKA

Obed

Od našej mäsiarskej firmy MECOM som dostala darček, okrem ich kuchárskej knihy a kalendára aj niekoľko...

prazdny

Plnený a zapečený rožok

Chlieb

Tieto rožky robím vždy, keď pečiem mäsový koláč s lístkového cesta a ostáva mi plnka...

prazdny

Údený pstruh so zeleninovou bublaninou

Hlavné jedlá

Bielky oddelíme od žĺtkov, z bielkov vyšľaháme sneh. Do vymiešaných žĺtkov pridáme múku, prášok...

prazdny

Huspenina

Bravčové mäso

... v dobách dávnejších som mal v rodine malú Katku, tá huspeninu volala...

prazdny

Domáca fazuľovica

Hlavné jedlá

Tento recept pochadza od našich starych materi. a osvetčil sa na rôznych gastronomickych sutažiach...

prazdny

Kačacie prsia s kapustovými pirohmi

Hlavné jedlá

Najskôr dáme uvariť zemiaky na zemiakové pirohy, ktoré necháme vychladiť a použijeme ich neskôr. Červenú...

prazdny

Klasická huspenina

Bravčové mäso

Podľa tohoto receptu musí uvariť veľmi chutnú huspeninu aj ten, kto ju ešte nikdy nevaril a...

prazdny

Čoko-puding bez varenia

Dezerty

Tento puding mám najradšej lebo sa nemusím báť, že mi prihorí hrniec

prazdny

Holandské řízky s dušenou hlívou

Bravčové mäso

Každý dělá holandské řízky jinak. I já pokaždé přidávám jiný sýr, nebo trochu jiné koření....

prazdny

Baranie stehno s kalerábovým ragú

Hlavné jedlá

Baranie stehno umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry vyhriatej na 160 °C...