Tvarohová vianočka fotorecept
Foto: olinecka
Vianočka patrí k dobrotám, ktoré pečieme aj na veľkonočné sviatky. Dnes pre mojich blízkych.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
1 bal. |
|
200 ml |
|
250 g |
|
2 ČL (alebo podľa seba) |
|
3-4 PL |
|
z 1 citróna |
|
3 ks |
|
100 g čerstvé rozpustené |
|
1 hrsť |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme cukor, soľ, sušené droždie, žĺtky, hrozienka, rozpustné maslo, tvaroh, nastrúhanú citrónovú kôru a smotanu.
-
3
Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
-
4
Keď vykysnuté cesto zdvojnásobí objem, preložíme ho na pomúčenú pracovnú dosku.
-
5
Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti, z ktorých vypracujeme šúľky.
-
6
Upletieme vianočku.
-
7
Plech vymastíme maslom, vianočku preložíme a necháme na plechu aspoň 15 nakysnúť. Nakoniec potrieme rozšľahaným vajíčkom.
-
8
Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 40 minút. Hotovú vianočku po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Určite sa podarí nenáročná príprava, len sa tak po nej zaprašilo, pozdravujem.
Naozaj výborná chuť, pekný víkend.
Ďakujem a pozdravujem.
Ďakujem a som rada, že sa páči.
Jsem ostuda. Vyzkouším tento recept v nové formě. Určitě bude výborná.
( Keď pečieš vianočku na Veľkú noc, kľudne ju volaj " Veľkonočka", ako ju voláme u nás doma :-)) ! )
Vyskúšaj jemná chuť, super.
Tak to je dobre máš aj formu.
Veru bola, fajnova.
Ďakujem, neľutuješ.