Tvarohová vianočka
Tvarohová vianočka

Tvarohová vianočka fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 14. februára 2020
Tvarohová vianočka (fotorecept)
Foto: olinecka

Vianočka patrí k dobrotám, ktoré pečieme aj na veľkonočné sviatky. Dnes pre mojich blízkych.

50 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
1 bal.
200 ml
250 g
2 ČL (alebo podľa seba)
3-4 PL
z 1 citróna
3 ks
100 g čerstvé rozpustené
1 hrsť
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto.

    Tvarohová vianočka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme cukor, soľ, sušené droždie, žĺtky, hrozienka, rozpustné maslo, tvaroh, nastrúhanú citrónovú kôru a smotanu.

    Tvarohová vianočka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.

    Tvarohová vianočka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď vykysnuté cesto zdvojnásobí objem, preložíme ho na pomúčenú pracovnú dosku.

    Tvarohová vianočka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti, z ktorých vypracujeme šúľky.

    Tvarohová vianočka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upletieme vianočku.

    Tvarohová vianočka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plech vymastíme maslom, vianočku preložíme a necháme na plechu aspoň 15 nakysnúť. Nakoniec potrieme rozšľahaným vajíčkom.

    Tvarohová vianočka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 40 minút. Hotovú vianočku po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

    Tvarohová vianočka (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: