Jablkovo-marhuľová žemľovka fotorecept

Foto: Olinecka
Dobrota pre veľkých aj malých.
15 minút
príprava
príprava
30-35 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 6-7 ks |
|
| 1 bal. |
|
| (na chuť) |
|
| 4 ks stredne veľké |
|
| 1 pohár (alebo čerstvé) |
|
| 2-3 PL |
|
| podľa potreby |
|
| 1 hrsť |
|
| podľa chuti |
|
| Na zaliatie: | |
| 1 ks |
|
| 0,5 dcl |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Pripravme si ingrediencie na žemľovku, rožky pokrájame na kolieska, viď foto.
-
2
Rožky namáčame do mlieka, dochutíme troškou soli, pokvapkáme olejom, premiešame. Jablká umyjeme, nastrúhame, pridáme vanilínový cukor, škoricu, hrozienka, premiešame. Zapekaciu misu vymastíme maslom a rozložíme rožky.
-
3
Nanesieme jablká, rozložíme marhule plochou stranou nadol, prekryjeme ďalšou vrstvou rožkov, uhladíme.
-
4
Vajíčko rozšľaháme v mlieku a polejeme žemľovku. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 30-35 minút do zlatista.
-
5
Upečenú žemľovku posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.








Diskusia k receptu