Jablková žemľovka
Jablková žemľovka

Jablkovo-marhuľová žemľovka fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 18. februára 2020
Jablkovo-marhuľová žemľovka (fotorecept)
Foto: Olinecka

Dobrota pre veľkých aj malých.

15 minút
príprava
30-35 minút
na 200  °C

Suroviny

6-7 ks
1 bal.
 (na chuť)
4 ks stredne veľké
1 pohár (alebo čerstvé)
2-3 PL
podľa potreby
1 hrsť
podľa chuti
Na zaliatie:
1 ks
0,5 dcl
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Pripravme si ingrediencie na žemľovku, rožky pokrájame na kolieska, viď foto.

    Jablkovo-marhuľová žemľovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rožky namáčame do mlieka, dochutíme troškou soli, pokvapkáme olejom, premiešame. Jablká umyjeme, nastrúhame, pridáme vanilínový cukor, škoricu, hrozienka, premiešame. Zapekaciu misu vymastíme maslom a rozložíme rožky.

    Jablkovo-marhuľová žemľovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nanesieme jablká, rozložíme marhule plochou stranou nadol, prekryjeme ďalšou vrstvou rožkov, uhladíme.

    Jablkovo-marhuľová žemľovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vajíčko rozšľaháme v mlieku a polejeme žemľovku. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 30-35 minút do zlatista.

    Jablkovo-marhuľová žemľovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečenú žemľovku posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.

    Jablkovo-marhuľová žemľovka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Bohatá žemlovka! Na stará kolena jsem se k chuti žemlovky propracovala, jednou ročně. Kombinace jablek s meruňkami je dobrý nápad.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia