Plnený hovädzí mešec na šampiňónoch fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa. Plnku tvorí kyslá kapusta, údená domáca klobása, údená domáca slanina a šampiňóny. Napokon som do omáčky pridala šampiňóny Zobraziť celý popisNedeľný obed z hovädzieho mäsa. Plnku tvorí kyslá kapusta, údená domáca klobása, údená domáca slanina a šampiňóny. Napokon som do omáčky pridala šampiňóny a smotanu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g |
|
100 g domáca |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 PL domáci |
|
3 PL |
|
150 g |
|
3 hrste (sudová domáca) |
|
6 koliesok (domáca) |
|
250 ml (33 %) |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso som umyla a osušila kuchynským papierom.
-
2
Najprv som chcela robiť celkom iné, ale keď som videla aké krásne mäso som vybrala z mrazáka, napadlo ma naplniť ho a urobiť mešce. Tak som z mäsa nakrájala 3 pláty.
-
3
Naklepala som každý plát.
-
4
Ale na veľmi tenko, aby sa mešce uvarili, lebo hovädzina potrebuje trošku viac času na varenie.
-
5
Pripravila som si údenú klobásu, ešte je celkom zamrznutá,
-
6
Mäso som osolila, okorenila.
-
7
Uložila som naň hrsť vyžmýkanej kyslej kapusty, lebo kapusta dobre drží tvar, na kapustu som dala 2 kolieska údenej klobásy, dva tenké úzke pásy slaniny.
-
8
Všetko som obložila plátkami šampiňónov, teda jeden šampiňón na jeden plát mäsa.
-
9
Tieto suroviny som použila spolu s kapustou.
-
10
Mäso som nazberkala do tvaru mešca a zviazala kuchynským špagátom.
-
11
Na panvici som nechala vytopiť na kocky nakrájanú slaninu. Pridala som mešce a nechala som mäso zatiahnuť
-
12
Musia sa opiecť zo všetkých strán, ja som ich prevrátila aj hore nohami a opiekla som aj nazberkanú vrchnú časť mešca. Vyložila som ich na misu.
-
13
Do výpeku som pridala na drobno nakrájanú cibuľu aj cesnak a opiekla.
-
14
Pridala som domáci kečup a spolu orestovala.
-
15
Opraženú cibuľu s cesnakom a slaninou som preliala do rajnice, vložila som mešce a poliala som z vrchu každý jeden griotkou.
-
16
Podliala som ich vývarom, ktorý sa mi práve varil z hovädzích rebier na sporáku. Rajnicu som zakryla a pod pokrievkou dusila do mäkka 50 minút.
-
17
Keď bolo mäso mäkké, vybrala som ho na misu. Do šťavy som pridala šampiňóny a nechala som prejsť varom.
-
18
V smotane som rozmiešala múku a pridala ku šampiňónom a len trošku povarila. Ochutila som ju proveslanským korením.
-
19
Mešce som vrátila do rajnice a len chvíľku nechala mierne povariť.
-
20
Hotový obed som podávala s ryžou. Odstránila som špagát a namiesto neho som ozdobila mešec listom z póru. Prajem vám dobrú chuť.
Ďakujem veľmi pekne..
Potešilo...ďakujem pekne za komentár..
Som rada, že sa ti páči moje jedlo, bola to veru pochúťka..ďakujem pekne za komentár..
Veru bolo to takto veľmi chutné..to sa iba zdá že je to zložité...Ďakujem pekne za komentár..
Bude iste spokojnosť..ďakujem pekne za komentár..
Milá haji, bolo to veľmi chutné v spojení so šampiňonmi..ďakujem pekne za komentár..
Mám trpezlivosť ku všetkému čo pripravujem, inak by som to nezvládla..zviazať to bola hračka..potom som špagát odstránila a uviazala listom z póru..ďakujem pekne za komentár..