Medové rezy
Zákusok s vôňou medu, ktorý nikdy nesklame.
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 50 g |
|
| 3 PL |
|
| 2 PL |
|
| 120 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ČL |
|
| 500 g |
|
| Plnka: | |
| 600 ml |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| 2 ks |
|
| 150 g |
|
| 250 g |
|
| 4 PL |
|
|
|
|
| Poleva: | |
| 50 g |
|
| 200 g |
|
Postup
-
1
Medové pláty: Maslo, med, mlieko, vajíčka, cukor, sódu bikarbónu šľaháme metličkou nad parou kým sa všetko pekne spojí a vytvorí sa pekná pena. Pozor nevariť, len zapeniť a odstaviť.
- 2
Do ešte teplej masy vmiešame múku a vypracujeme pekné hladké cesto. Rozdelíme ho na 4 časti a priamo na papieri na pečenie na tenučko vyvaľkáme. Vaľkám na rozmer 30 cm x 40 cm. Upečieme postupne každý plát na opačnej strane plechu. Pečiem 6 minút na 160 °C. Pozor, pečú sa rýchlo.
- 3
Plnka: Z mlieka, cukru, Zlatého klasu, múky a žĺtkov uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania vychladíme. Všľaháme maslo a rum podľa chuti cca 4-5 polievkových lyžíc.
- 4
Skladanie: Z plátov stiahneme papier. Prvý plát potrieme krémom, položíme druhý plát a natrieme slivkovým lekvárom. Položíme tretí plát a znova natrieme krémom a prikryjeme štvrtým plátom. Zaťažíme a schladíme, najlepšie cez noc.
- 5
Poleva: Čokoládu s Cerou roztopíme nad parou. Polejeme vrch zákusku. Keď poleva stuhne, nakrájame na rezy.
Tiež medový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu