![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Brambory na smetaně
Brambory oškrábeme a uvaříme v osolené vodě, vodu pak slijeme, ale necháme si ji na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové placky s cibuľovým džemom
Zemiaky očistíme, najemno nastrúhame, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme zemiakové cesto. Na rozohriatej panvici s olejom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lokše s karamelizovanými gaštanmi a gaštanovou penou
Zemiakové lokše: Zemiaky v šupke uvaríme, vychladíme, ošúpeme a zomelieme. K zemiakom pridáme múku, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ruské vajíčka po našom
Dovolil som si poprosiť Vás o radu na zálievku ruských vajíčok a Vy ste ma vo „svrabe”...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové krokety s pohánkovou múkou
Krokety pečené v rúre nielen pre bezlepkáčov. Výborná príloha k rôznym omáčkam, alebo k pečenému...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Džadky z vachtárne dedka Tatuša
Nezabudnuteľné spomienky na dávno odišlú mladosť a bezstarostné detstvo v našom prázdninovom „Raji“ pod Šarišským hradom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jansenove pokušenie s talianskym nádychom
Toto je rokmi overený recept. Myslím, že originál pochádza zo škandinávskej kuchyne. Kedysi som...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Živánska na grile
Klobásu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na menšie kocky, cibuľu na plátky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom
Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Trinxat
Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti
Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové mini placky s figovou omáčkou
Milujem čerstvé figy aj netradičné kombinácie chutí, takže tento recept, to som ja. Lahodná...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáce lokše
Zemiaky v šupke uvaríme. Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na najmenšom struháku.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Irish stew - národné jedlo Írska
V 16. storočí si prvýkrát našli cestu do Severného Írska zemiaky. Rýchlo sa osvedčili a stali...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Opekané šúľance s tekvicovou omáčkou
Zemiaky uvaríme v šupke, dáme schladiť a po vychladnutí nastrúhame. K zemiakom primiešame vajcia, soľ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lepenice
Velká dobrota a když se dělá poctivě a s láskou, to je pak něco! Z uvedených...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kulajda - národné jedlo Česka
Poznáte Kulajdu? Pozrite si recept. O tom, ako vznikol jej názov, sa vedú rôzne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pastiersky koláč so šošovicou
Originál recept možno poznáte pod názvom Shepherds Pie. Pochádza z britskej kuchyne a pripravuje sa z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špargľovo-hubové ragú s cestovinami zo zemiakového cesta
V hrnci na masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku spolu s cesnakom do sklovita. Pridáme huby a špargľu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Podlesníky s kyslou kapustou
Spevák a muzikálový herec Jaro Gažo pripraví tradičné Podlesníky z Terchovej.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mulgipuder – národné jedlo Estónska
Estónske národné jedlo. Tradičná estónska kuchyňa sa ľahko pripravuje a nie je to žiadna zábava -...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakový šalát - recept pre začiatočníkov
Zemiakový šalát patrí už tradične k sviatkom a aby nebol následne dôvodom problémov s trávením, po...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Horčicové kura na rascových zemiakoch
Velmi dobrý obed alebo večera z jedného plechu. Kura v skvelej horčicovo-jogurtovej marináde pečené na rascových...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tuňák s grilovanou zeleninou a pečené brambory
Porce tuňáka osušíme ubrouskem, potřeme olejem, osolíme a opepříme a necháme 30 minut odležet.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakovo-rukolové košíčky
Takéto košíčky si viem predstaviť pokojne aj na veľkonočný stôl. Môžete ich vyskúšať urobiť aj ako...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečený květák s mozzarellou
Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme, poklademe do máslem vymazaného pekáčku, mezi květák dáme kusy...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bryndzová pochúťka
Je to rýchlo urobený obed alebo večera. Začínajú práce na záhradkách, tak možno príde vhod....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom
Zemiaky ideálne uvaríme deň vopred. V kastróle zohrejeme kačací tuk. Pridáme pokrájanú cibuľu, korenie, bobkový...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Panenka v hubovom fáši s plnenými zemiakmi
Umyté a osušené bravčové kosti rozsekáme na malé časti, vložíme do pekáča s olejom, podlejeme vodou...