Zemiakový koláč
Zemiakový koláč

Zemiakový podlesník na plechu

janeg - fotkajaneg, 9. augusta 2020
Zemiakový podlesník na plechu
Foto: janeg

Toto rýchle a jednoduché jedlo patrí k mojim obľúbeným.

15 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Väčšie očistené zemiaky najemno nastrúhame (ja som to už vzdala a hádžem do mixéra), aby pustili šťavu a zasypeme múkou. Mala by vzniknúť hustejšia kaša, ktorá sa dobre rozotiera. Plech poriadne vymastíme maslom a kašu rozotrieme po celom plechu. Vrstva by mala byť tenká. Dáme piecť na 25-30 minút pri 200 °C. Podlesník bude hotový, keď kraje zhnednú. Ihneď po vybratí z rúry potrieme maslom a dobre posolíme. Nakrájame a môžeme podávať.

    Zemiakový podlesník na plechu - obrázok 1
  2. 2

    Mnohí možno tento recept poznáte pod iným názvom, poprípade trochu inak. Takto ma ho naučila moja mama. Bez gramáže :D Počet porcií sa taktiež nedá určiť. Jeden človek dokáže zjesť pol až celý plech :D

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Celkom jednoduché....myslela som, že podlesníky sa robia z varených zemiakov. Ale iste to bude dobré, ak je to aj chrumkavé.
2x haji, janeg