Zemiakový podlesník na plechu
Foto: janeg
Toto rýchle a jednoduché jedlo patrí k mojim obľúbeným.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Väčšie očistené zemiaky najemno nastrúhame (ja som to už vzdala a hádžem do mixéra), aby pustili šťavu a zasypeme múkou. Mala by vzniknúť hustejšia kaša, ktorá sa dobre rozotiera. Plech poriadne vymastíme maslom a kašu rozotrieme po celom plechu. Vrstva by mala byť tenká. Dáme piecť na 25-30 minút pri 200 °C. Podlesník bude hotový, keď kraje zhnednú. Ihneď po vybratí z rúry potrieme maslom a dobre posolíme. Nakrájame a môžeme podávať.
-
2
Mnohí možno tento recept poznáte pod iným názvom, poprípade trochu inak. Takto ma ho naučila moja mama. Bez gramáže :D Počet porcií sa taktiež nedá určiť. Jeden človek dokáže zjesť pol až celý plech :D
u nás vždy len so surových :) a chrumkavé sú len kraje