Zapečené mäsové guľky
Zapečené mäsové guľky

Mäsové guľky s mrkvou a so zemiakmi

opekanka123 - bez fotkyopekanka123, 14. novembra 2020
30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g mleté
1 ks
1 ks
1 ks
1 kg
3 PL
100 ml
150 g strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nadrobno nakrájame, mrkvu očistíme a nastrúhame. Spolu ich v hrnci orestujeme na zohriatom oleji. Necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Vychladnutú cibuľu a mrkvu pridáme k mletému mäsu, okoreníme, osolíme a nakoniec primiešame vajce. Z mäsovej zmesi vyformujeme guľky, ktoré ukladáme do naolejovanej nádoby na pečenie do kruhu striedavo s kolieskami zemiakov, ktoré sme tiež osolili. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút.

    Mäsové guľky s mrkvou a so zemiakmi - obrázok 1
  2. 2

    Osobitne zmiešame kyslú smotanu s vodou (určite by to bolo chutné aj ak by sme namiesto toho použili iba smotanu na varenie), soľou a korením a zalejeme tým mäsové guľky so zemiakmi. Necháme piecť ďalších 30 minút. Pár minút pred dopečením posypeme strúhaným syrom.

Recept je zaradený do kategórií:
Teľacie mäso, Zemiaky, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Aké prekrásne jedlo! Fašírky so zemiakmi povýšené na najvyšší level! Mám len otázočku - kyslá smotana s vodou, či kyslá smotana so smotanou na varenie, alebo iba smotana na varenie?