Kuracie prsia
Kuracie prsia

V šupke pečený zemiak s kuracím mäsom a so špenátom

mirkajan - fotkamirkajan, 19. júla 2020
V šupke pečený zemiak s kuracím mäsom a so špenátom
Foto: Mirkajan

Toto jedlo som jedla v jednej brnenskej reštaurácii. Veľmi mi chutilo, tak som si povedala, že ho skúsim pripraviť doma. Dnes došlo na realizáciu Zobraziť celý popisToto jedlo som jedla v jednej brnenskej reštaurácii. Veľmi mi chutilo, tak som si povedala, že ho skúsim pripraviť doma. Dnes došlo na realizáciu a myslím, že sa mi to celkom podarilo. Ešte mi napadlo, že niekedy vyskúšam spraviť vegetariánsku verziu, kde by som miesto mäsa použila šampiňóny.

3
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1 ks
1 pohár (alebo voda)
125 g
120 g
cca 1 dcl
0,5 dcl
3 ks väčšie
3 PL




Postup

  1. 1

    Rúru rozohrejeme na 200 °C. Zemiaky aj so šupou umyjeme, osušíme, popicháme na viacerých miestach vidličkou. Zemiaky potrieme celé trochou olivového oleja, posolíme a vcelku ich uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre 1 hodinu.

  2. 2

    Cibuľu ošúpeme, pokrájame na drobno a speníme v panvici na rozohriatom oleji (cca 2PL oleja). Medzitým nakrájame kuracie prsia na kocky a pridáme ich k opečenej cibuli. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a drvenou rascou a opekáme, kým sa mäso zatiahne. Potom podlejeme 1 pohárom vývaru (ja som nemala vývar, dala som vodu + bujónovú kocku) a pridáme biele víno. Necháme zovrieť a na miernom ohni dusíme, kým mäso nezmäkne a vývar sa zredukuje na polovicu.

  3. 3

    Keď je mäso mäkké a vývar zredukovaný, pridáme listy baby špenátu, ktoré necháme varom zavädnúť. Do zmesi vlejeme smotanu na varenie (cca 1 dcl), pridáme Lučinu a necháme mierne variť, kým sa syr nerozpustí a nezahustí omáčku. Ak je omáčka príliš riedka, necháme odokryté variť, kým odparením nedosiahneme požadovanú hustotu. Odstavíme z ohňa a podľa chuti dosolíme a dokoreníme.

  4. 4

    Na tanier dáme 1 upečený zemiak, ktorý rozkrojíme na polovice, trochu osolíme rezné plochy a navrstvíme naň 1/3 mäsa s omáčkou. Posypeme nakrájanou vňaťou z jarnej cibuľky a podávame. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia