Plnené zemiaky
Plnené zemiaky

Plnený zemiak Zbojnícka mladosť fotorecept

emdy - fotkaemdy, 21. augusta 2020
Plnený zemiak Zbojnícka mladosť (fotorecept)
Foto: emdy

Recept z 80-tych rokov nazývaný aj ako Jágerek, kde sa používala bravčová pečeň a bravčové mäso.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
200 g
4 ks uvarené väčšie
1 ks
4 PL
60 g strúhaný
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji. Pridáme na rezance nakrájané bravčové plece, posolíme, okoreníme a pridáme drvenú rascu a majorán. Podusíme.

    Plnený zemiak Zbojnícka mladosť (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme nakrájanú kuraciu pečeň a paradajkový pretlak. (Zvolil som kuraciu pečeň, lebo bola domáca.

    Plnený zemiak Zbojnícka mladosť (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vydlabeme uvarené zemiaky.

    Plnený zemiak Zbojnícka mladosť (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky naplníme mäsovou zmesou. Zapekáme pri 220 stupňoch cca 15 minút.

    Plnený zemiak Zbojnícka mladosť (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posypeme strúhaným syrom.

    Plnený zemiak Zbojnícka mladosť (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
vyzera to fajn, len na okraj jagerek pochadza z nemeckeho slova jäger - lovec, polovnik. Tento pokrm sa robi z vnutornosti zveriny (jelen, srnec a pod...)