Plnený zemiak Zbojnícka mladosť fotorecept
Foto: emdy
Recept z 80-tych rokov nazývaný aj ako Jágerek, kde sa používala bravčová pečeň a bravčové mäso.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji. Pridáme na rezance nakrájané bravčové plece, posolíme, okoreníme a pridáme drvenú rascu a majorán. Podusíme.
-
2
Pridáme nakrájanú kuraciu pečeň a paradajkový pretlak. (Zvolil som kuraciu pečeň, lebo bola domáca.
-
3
Vydlabeme uvarené zemiaky.
-
4
Zemiaky naplníme mäsovou zmesou. Zapekáme pri 220 stupňoch cca 15 minút.
-
5
Posypeme strúhaným syrom.
Diskusia k receptu