Zemiakové krokety
Zemiakové krokety

Zemiakové krokety s vegan burgrom a cesnakovým dresingom

vegetarian13 - bez fotkyvegetarian13, 12. októbra 2020
2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 dcl (ja som dala kokosové)
4 PL
2 ks (Activia)
2 ks
4 ks
250 ml
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme, kým nie sú mäkké. Vodu scedíme, zemiaky rozpučíme a vmiešame maslo a teplé mlieko. Formujeme malé guľôčky, ktoré obaľujeme v tapiokovom škrobe, rozmiešanom vajíčku a nakoniec v zmesi rozmixovaných suchárov a vlašských orechov. Guľôčky následne vyprážame v oleji z každej strany.

  2. 2

    Zmiešame jogurt, majonézu s popučeným cesnakom. Pridáme soľ a chilli podľa chuti.

  3. 3

    Vegan burgre opečieme pár minút z každej strany. Podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia