
Rybacia polievka podľa starých rodičov
Tuto polievku som jedával od malého chlapca. Pôvodne v recepte boli čerstvé ryby a huby priamo z lesa. Keďže sme sa ako deti drhli kostičkami z ryby, tak recept prešiel úpravou....

Filety z tresky na kôprovej omáčke
Opäť inšpirácia mojím poľským obľúbencom. Nevidel som tu nič v tomto duchu tak pridávam. Pôvodný...

Losos Wellington
Toto jedlo mi už dlhšie vŕtalo v hlave a konečne som sa odhodlala na svoj prvý pokus....

Losos teriyaki s pórom a rezancami
Máte radi chutné ryby a rýchlu prípravu? Ak áno, tak tento recept si určite obľúbite...

Rybacie fašírky s pórovou omáčkou a so špenátom
Na fašírky nakrájame očistené zemiaky na kocky a v osolenej, okorenenej vode uvaríme spolu s na...

Živánska s kaprom
Kapra zvnútra nakrojíme po dĺžke pozdĺž stredovej čiary. Hornú časť (smerom k chrbtovej plutve) nakrájame zvonku...

Šalát zo surimi tyčiniek a papriky tricolore
Chutný šalátik zo surimi tyčiniek alebo z krabích tyčiniek.

Vianočná večera - kapustnica, vyprážaná ryba a zemiakový šalát
"Vianoce Vám" - projekt, ktorý vznikol vďaka ľuďom s dobrým srdcom. Večera na Štedrý deň...

Zubáč na hráškovom pyré s hubami a konfitované zemiaky
Osolené a okorenené filety zo zubáča restujeme na olivovom oleji približne 2 minúty z každej strany podľa...

Vianočná rybacia polievka
Do studenej vody v hrnci dáme rybacie mäso, bobkový list, nové korenie, celé čierne...

Pečený kapor s omáčkou a hrnčekovými mrkvovými knedličkami
Kapor: Polovičky kapra najskôr zbavíme šupín. Začneme pri chvoste a proti rastu šupín pokračujeme k hlave....

Vianočná rybacia polievka
Z masla a hladkej múky si pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vopred pripraveným teplým rybacím vývarom, rozšľaháme...

Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou
Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1, 5 cm, ktoré osolíme a okoreníme. Na plátky...

Pstruh v čipsoch na špenáte
Pripravíme si suroviny. Na panvicu dáme uvarené zemiaky v šupke a špenátový pretlak. Pretlak dochutíme...

Rybacia nátierka - svieža a sýta
Táto nátierka má niekoľko zlých vlastností. Dlho vám nevydrží, vrstvy na chlebe si hostia nanášajú veľmi hrubé a kto ju ochutná prvýkrát, bude vás buď otravovať s receptom, alebo (to je ten horší prípad) bude chcieť, aby ste mu ju robili vy sám....

Toast s údeným pstruhom, marinovanou uhorkou a so šalotkou
Z pečiva vykrojíme rovnaké tvary a nasucho opečieme. Limetkovú šťavu a nastrúhanú kôru zmiešame s créme fraiche,...

Zubáč s tekvicovým rizotom a anízovou penou
V hrnci na oleji do zlatista orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme ryžu a po asi 3 minútach podlejeme...

Fish and chips s cibuľovým čatní
Vykosteného kapra bez kože nakrájame na hranolčeky, osolíme, okoreníme a obalíme v cestíčku z vody, ...