Rybacie fašírky
Rybacie fašírky

Rybacie fašírky

bugout - fotkabugout, 15. mája 2021
Rybacie fašírky
Foto: bugout

Rybacie fašírky. Nič viac a nič menej. Skrátka pre fanúšikov rýb a mletého mäsa. Len poviem, že nejde do nich zemiaková kaša ani sa Zobraziť celý popisRybacie fašírky. Nič viac a nič menej. Skrátka pre fanúšikov rýb a mletého mäsa. Len poviem, že nejde do nich zemiaková kaša ani sa mäso nepredvára. Skrátka ako klasické fašírky.

Suroviny

500 g
1 ks
 (prípadne iné bylinky)
 (na obalenie)




Postup

  1. 1

    Žemľu zalejeme mliekom, rybu pomelieme (prípadne sekáčik) na jemno. Zo všetkých surovín vypracujeme jemnú kompaktnú zmes, vytvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme v oleji. Ideálna príloha je zemiakové pyré a šalát paradajka cibuľa (teda teraz mi to tak napadá ako dobrá kombinácia).

  2. 2

    Pridal som ho len preto, že sa tu nič nepredvára ani do zmesi nepridáva zemiaková kaša čo sa vo väčšine podobných receptov robí. Apropo ak niekto vie prečo sa to robí (mne to príde ako zbytočná komplikácia) napíšte do komentu... Ďakujem a dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Rybacie fašírky som robila asi len raz, ale dávnejšie, no čo som do nich dávala, si nepamätám, ale zemiakovú kašu určite nie, to som ani nepočula, že by sa niekde dávala do mletého mäsa, či rýb, alebo podobne, len ako príloha, ako robíš aj ty. A zaujímavé, že som nedávno mala myšlienku, ich spraviť, mám tresku - filety, že z nich spravím nejaké placky - fašírky.
radost
mama robievala z filé
to ešte boli časy kvalitnejších surovín
k tým zemiakom
načo posmech
zemiakom uvareným v šupke kľudne môžeš nadstaviť aj fašírky
bravčové i rybie
odskúšané
jedlé
bugout
@radost nemyslel som to ako posmech a už vôbec nie tak, že by to malo byť zlé. Len mi to prišla ako komplikácia niečoho čo sa dá ľahšie a rýchlejšie. Nie som žiaden profi kuchár, skrátka si (nám) rád navarím. Špeciálne na rybacie fašírky (v porovnaní s normálnymi) sú recepty podľa mňa zväčša niečím komplikované tak som chcel vedieť či to nemá nejaký "exaktný gastro" dôvod okrem zemiakov hojne rybu predvárajú robia pred tým v trúbe.... Ako nadstaviť zemiakom je v pohode včera som tie fašírky robil len skúškobne zo zvyškov keby som nadstavil bolo by viac (teraz ľutujem lebo by som si ešte dal)...
kucharka
Ja napríklad robím rybacie fašírky s kašou. Niekedy využijem, keď mi zostane, niekedy uvarím pár zemiakov a popučím s maslom...
Dávam to miesto rožka, lepšie držia tvar. Niekedy dám tej kaše/zemiakov viac a potom už nedávam zemiaky ako prílohu, iba listový šalát ( hlavne v lete ) alebo zeleninu ( brokolicu, mrkvu...)
Peknú nedeľu prajem.
gordonko
no aj ja tu mám recept na rybacie fašírky ... rybu obváram preto ,aby sa dalo maso stiahnúť z kostí dole , inak klasika ako Ty ..... možno vyskúšam stým sekáčikom rozmixovať a dať rybu surovú ..... pekný deň
1x bugout