Rýchla rybia polievka so zeleninou
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 22. mája 2022
Foto: Katarína Medveďová – Ovečková
porcie
príprava
Suroviny
1 fileta (alebo mrazené filé z nemletej ryby) |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 bal. malý |
|
|
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
|
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Cibuľu očistíme a nakrájame najemno. Paradajku, očistenú mrkvu a zemiaky nakrájame.
- 2
Cibuľu mierne opražíme na oleji, pridáme mrkvu a zemiaky. Podlejeme troškou vody, osolíme a pridáme guľôčky korenia, bobkový list a mletú papriku. Krátko podusíme.
- 3
Pridáme nakrájané paradajky, paradajkový pretlak a doplníme cca 1 l vody. Varíme na miernom plameni približne 15 minút.
- 4
Za ten čas umyjeme a osušíme filetu z kapra (bez kostí) alebo si nachystáme mrazené filé – vysušíme ho papierovou kuchynskou utierkou. Ak máme čerstvú rybu, opečieme ju krátko na oleji, aby sa celkom nerozpadla. Ku koncu prípravy polievky do nej potom rybu vložíme a jemne spolu prevaríme, aby sa chute prepojili. Ak máme mrazené filé, vložíme ho do polievky rovnako pred koncom a necháme zovrieť a varíme spolu maximálne asi 10 minút.
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu