Zubáč s paprikovou omáčkou
Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 20. júna 2021
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 20. júna 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Čerstvú červenú papriku nakrájame nadrobno. Šalotku orestujeme na lyžici masla a pridáme papriku. Zalejeme vývarom a varíme domäkka asi 20 minút.
- 2
Potom dôkladne rozmixujeme a prepasírujeme. Pridáme smotanu, omáčku ochutíme soľou a korením a chvíľu ešte povaríme. Pred podávaním premixujeme ponorným mixérom.
- 3
Na nepriľnavej panvici opečieme na masle osolenú a okorenenú rybu. Najskôr kožou dolu (3 minúty), potom ju obrátime a dopekáme. Pri opekaní ju stále prelievame výpekom. Podávame s paprikovou omáčkou.
Tiež zubáč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu