Zubáč s paprikovou omáčkou

Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 20. júna 2021
Zubáč s paprikovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

600 g (fileta)
2 PL
2 ks
2 ks
200 ml (alebo zeleninový)
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čerstvú červenú papriku nakrájame nadrobno. Šalotku orestujeme na lyžici masla a pridáme papriku. Zalejeme vývarom a varíme domäkka asi 20 minút.

  2. 2

    Potom dôkladne rozmixujeme a prepasírujeme. Pridáme smotanu, omáčku ochutíme soľou a korením a chvíľu ešte povaríme. Pred podávaním premixujeme ponorným mixérom.

  3. 3

    Na nepriľnavej panvici opečieme na masle osolenú a okorenenú rybu. Najskôr kožou dolu (3 minúty), potom ju obrátime a dopekáme. Pri opekaní ju stále prelievame výpekom. Podávame s paprikovou omáčkou.

Diskusia k receptu