Údený pstruh s kôprovou majonézou na snehovej pusinke
šéfkuchár Palffy Restaurant v Palace Art Hotel Pezinok, 16. januára 2022
Foto: kavickari.sk
porcie
Suroviny
150 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
70 g |
|
Snehový korpus: | |
90 g |
|
200 g |
|
140 g |
|
štipka |
|
Kôprová majonéza: | |
40 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
|
Postup
-
1
Snehový korpus: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly pridávame sypké suroviny (cukor, mandľovú múku a soľ ). Hmotu nanesieme na silikónovú podložku a dáme piecť na 10 minút pri teplote 160 °C. Môžeme z nej urobiť napríklad malé kôpky (pusinky) alebo piecť vcelku a potom povykrajovať.
- 2
Kôprová majonéza: Olej a nasekaný kôpor rozšľaháme. Kôprový olej spolu so žĺtkami a soľou vyšľaháme na tuhú majonézu.
- 3
Z jabĺk vykrojíme tenké plátky, ktoré stlačíme a uložíme na 1 minútu do vody ochutenej citrónovou šťavou. Uhorku nakrájame na malé kocky a ochutíme soľou. Údeného pstruha dôkladne vykostíme a nakrájame na menšie kúsky.
- 4
Citrónové jablká, majonézu, uhorky spoločne so pstruhom naaranžujeme na vykrojený snehový korpus alebo snehové pusinky.
Tiež Údený pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu