Losos so špenátom v lístkovom ceste
Miloš Mikuš
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 19. apríla 2021
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 19. apríla 2021
Foto: Miloš Mikuš
20 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Špenátové listy prelejeme vriacou vodou, scedíme, necháme vychladnúť. Jemne ich vyžmýkame a nakrájame na menšie kúsky. Polovicu z nich naukladáme v rovnomernej vrstve na vyvaľkané lístkové cesto.
- 2
Z najhrubšej časti filety lososa vyrežeme hranol mäsa široký asi 5 centimetrov, ktorý položíme na špenát, osolíme ho, okoreníme a následne aj zhora obložíme špenátom.
- 3
Cesto uzavrieme, potrieme rozšľahaným osoleným vajcom, navrchu urobíme pár priečnych zárezov a ešte popicháme vidličkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 190 °C doružova (asi na 20–25 minút).
- 4
Tip: Ak chcete vhodné víno k tomuto pokrmu, vyskúšajte slovenské ružové suché alebo polosuché z nového ročníka.
Tiež losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu