Losos so špenátom v lístkovom ceste

Miloš Mikuš
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 19. apríla 2021
Losos so špenátom v lístkovom ceste
Foto: Miloš Mikuš
20 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

500 g čerstvý (fileta)
350 g čerstvý
 (na potretie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špenátové listy prelejeme vriacou vodou, scedíme, necháme vychladnúť. Jemne ich vyžmýkame a nakrájame na menšie kúsky. Polovicu z nich naukladáme v rovnomernej vrstve na vyvaľkané lístkové cesto.

  2. 2

    Z najhrubšej časti filety lososa vyrežeme hranol mäsa široký asi 5 centimetrov, ktorý položíme na špenát, osolíme ho, okoreníme a následne aj zhora obložíme špenátom.

  3. 3

    Cesto uzavrieme, potrieme rozšľahaným osoleným vajcom, navrchu urobíme pár priečnych zárezov a ešte popicháme vidličkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 190 °C doružova (asi na 20–25 minút).

  4. 4

    Tip: Ak chcete vhodné víno k tomuto pokrmu, vyskúšajte slovenské ružové suché alebo polosuché z nového ročníka.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Hlavné jedlá, Obed, Slané chuťovky, Večera, Pečené

Diskusia k receptu