Losos so špenátom v lístkovom ceste
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 19. apríla 2021

Foto: Miloš Mikuš
príprava
na 190 °C
Suroviny
500 g čerstvý (fileta) |
|
350 g čerstvý |
|
|
|
(na potretie) |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Špenátové listy prelejeme vriacou vodou, scedíme, necháme vychladnúť. Jemne ich vyžmýkame a nakrájame na menšie kúsky. Polovicu z nich naukladáme v rovnomernej vrstve na vyvaľkané lístkové cesto.
- 2
Z najhrubšej časti filety lososa vyrežeme hranol mäsa široký asi 5 centimetrov, ktorý položíme na špenát, osolíme ho, okoreníme a následne aj zhora obložíme špenátom.
- 3
Cesto uzavrieme, potrieme rozšľahaným osoleným vajcom, navrchu urobíme pár priečnych zárezov a ešte popicháme vidličkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 190 °C doružova (asi na 20–25 minút).
- 4
Tip: Ak chcete vhodné víno k tomuto pokrmu, vyskúšajte slovenské ružové suché alebo polosuché z nového ročníka.
Tiež losos:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu