Pstruh lososovitý na masle

zolik - fotkazolik, 12. marca 2022
Pstruh lososovitý na masle
Foto: zolik

Podľa mňa úplne najlepší a najjednoduchší spôsob prípravy tejto lahodnej ryby.

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (filety)




Postup

  1. 1

    Ako úplne prvé pinzetou vyberieme všetky kostičky, ktoré pod prstami cítime na filetách. Filety osušíme, pocitrónujeme, osolíme a okoreníme.

    Pstruh lososovitý na masle - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici rozpustíme primeraný kus masla. Filety položíme kožou na rozpálené maslo a pomocou lyžice prelievame hornú časť. Trvá to pár (3-4) minút. Závisí to od výšky mäsa. A hotovo.

    Pstruh lososovitý na masle - obrázok 2
  3. 3

    Môžme servírovať. Napríklad takto...

    Pstruh lososovitý na masle - obrázok 3

Diskusia k receptu

boxik
Recept nejdem komentovať ,iba niečo k tomu pstruhovi lososovitému.Možno neviete ,že ide o obyčajného pstruha dúhového ktorého nejaký mesiac pred ulovením kŕmia potravou ktorá jeho mäso zafarbí tak že sa podobá na lososa. Samozrejme jeho cena v obchode je dvakrát tak veľká ako u toho ktorého nezafarbia a to je jediný dôvod prečo to robia pretože chuťovo sa nejak od toho pôvodného nelíši. Pstruh lososovitý ako druh totiž v prírode neexistuje. S lososom má spoločné iba to ,že patrí medzi lososovité ryby.
1x zolik
boxik
@haji (13.3.2022 15:25)
Toto čo si ty dal nie je nič iné iba reklama ľudí čo sa živia chovom a predajom týchto rýb. Na rozdiel od teba som bol a to niekoľkokrát priamo pri prameni a tak ja viem ako je skutočnosť. Ale ak vám to chutí a nevadí vám ,že od vás vytiahnu peniaze za podvod je to len váš problém.
1x zolik
haji
@boxik (13.3.2022 15:51)
V pohodě. Doba už je dnes taková. Jedno potírá druhé a naopak. Tak to musí být.
Na rovinu, já nemám na žádného pstruha, můj rozpočet moc ryb neutáhne.
1x zolik
afataga
Suhlasim, ze rybu netreba preplacat koreninami, aj ked ja moc nie som rybova, 2x za rok zjem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia