Zubáč na masle s cesnakom

Katarína Medveďová – Ovečková
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 17. mája 2022
Zubáč na masle s cesnakom
Foto: Katarína Medveďová – Ovečková
4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

2 filety (bez kostí)
100 g
2 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Filety zubáča nakrájame na porcie a jemne posolíme. Ryby dáme piecť kožou dole tak, že ich položíme na panvicu na plátky masla s troškou olivového oleja. Obložíme ich strúčikmi cesnaku a bylinkami. Keď je koža chrumkavá, rybu opatrne otočíme a dopečieme.

  2. 2

    Podávame pokvapkané citrónovou šťavou. Ako príloha je skvelý letný listový šalát, jednoduchý toast a pohár vychladeného bieleho vína.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia