Losos so zelenou špargľou a bylinkovými zemiakmi

Katarína Medveďová – Ovečková
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 10. mája 2022
Losos so zelenou špargľou a bylinkovými zemiakmi
Foto: Katarína Medveďová – Ovečková
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

4 porcie (bez kože)
4 PL
700 g
800 g
50 g
 (alebo pažítka)
 (alebo čierne)




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a uvaríme. Zelenú špargľu nešúpeme, len odrežeme tvrdšie konce. Povaríme ju v dobre osolenej vode asi 5 minút.

  2. 2

    Kúsky lososa opečieme rýchlo na panvici s olejom, stačí naozaj pár minút, aby ryba zostala šťavnatá. Keď ryby otočíme, môžeme sporák vypnúť a panvicu prikryť. Necháme tak, kým sa dovaria zemiaky a špargľa. Lososa na povrchu pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a pridáme čerstvo mleté korenie.

  3. 3

    Zemiaky a špargľu scedíme a podávame k lososovi. Na zemiaky a špargľu dáme troška masla a pridáme obľúbené bylinky (kôpor, pažítka).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia