Losos so zelenou špargľou a bylinkovými zemiakmi
Katarína Medveďová – Ovečková
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 10. mája 2022
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 10. mája 2022
Foto: Katarína Medveďová – Ovečková
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a uvaríme. Zelenú špargľu nešúpeme, len odrežeme tvrdšie konce. Povaríme ju v dobre osolenej vode asi 5 minút.
- 2
Kúsky lososa opečieme rýchlo na panvici s olejom, stačí naozaj pár minút, aby ryba zostala šťavnatá. Keď ryby otočíme, môžeme sporák vypnúť a panvicu prikryť. Necháme tak, kým sa dovaria zemiaky a špargľa. Lososa na povrchu pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a pridáme čerstvo mleté korenie.
- 3
Zemiaky a špargľu scedíme a podávame k lososovi. Na zemiaky a špargľu dáme troška masla a pridáme obľúbené bylinky (kôpor, pažítka).
Tiež losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu