Zubáč so zeleninou a zázvorovou omáčkou
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 28. decembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
6 filiet (po 150–180 g) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2-3 ks stredne veľké |
|
2-3 ks stredne veľké |
|
|
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
150 g |
|
2-3 strúčiky |
|
350 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme zovrieť vodu so soľou. Mrkvu a paštrnák očistíme a pokrájame na plátky, vložíme do vriacej vody a povaríme, kým nie je mierne chrumkavá. Nesmie byť uvarená. Zeleninu vyberieme z vody a dáme do misky s ľadovou vodou, aby nestratila farbu. Vychladnutú zeleninu scedíme a dáme nabok. To isté urobíme s ružičkami karfiolu a brokolice, tie stačí povariť len pár minút.
- 2
Omáčka: Zázvor a cesnak očistíme, nakrájame na drobné kúsky. Do hrnčeka dáme 2 PL masla, zázvor, cesnak, cukor a sójovú omáčku. Mierne zohrejeme, kým sa cukor nerozpustí. Zmes prelejeme do mixéra a pomaly, za stáleho miešania, zalievame roztopeným maslom. Mixujeme dovtedy, kým vznikne hustejšia omáčka. Môžeme ju dochutiť citrónovou šťavou.
- 3
Na panvici opečieme na oleji z obidvoch strán osolené, okorenené filety zo zubáča. Zeleninu tiež prehrejeme na panvici. Zubáča podávame so zeleninou a ohriatou zázvorovou omáčkou. Zázvorovú omáčku zohrejeme len mierne, nesmie začať vrieť, lebo maslo sa „oddelí“ od ostatných zložiek.
Tiež zubáč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu