Rybacia nátierka
Rybacia nátierka

Amur v majonéze

Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 6. januára 2022
Amur v majonéze
Foto: Archív Nebíčko v papuľke
50 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks malý
1 PL
2 ks
2 zrnká
z 1 citróna
1/2 PL
1,5 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Tenkým nožom odstránime z ryby šupiny (malým vpichom pod kožu), ostane len tenká koža. Z rybích filiet odstránime kožu dlhým ostrým nožom. Mäso nakrájame na tenučké kúsky a nasolíme.

  2. 2

    Očistenú mrkvu a zeler nastrúhame najemno. Na panvici necháme roztopiť maslo, pridáme nastrúhanú zeleninu, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a nové korenie a na miernom ohni chvíľku restujeme. K orestovanej zelenine prilejeme asi pol šálky vody, naukladáme na ňu rybu a posypeme časťou kôpru. Zmes ešte okoreníme a na veľmi miernom ohni podusíme asi 10 až 12 minút.

  3. 3

    Potom vyberieme bobkový list a celé nové korenie a rybu so zeleninou roztlačíme, zmiešame (metličkou). Na prudkom ohni odvaríme prebytočnú tekutinu, pridáme šťavu z polovice citróna a ocot. Keď bude tekutina vyparená a ocot prevarený, dáme zmes vychladiť.

  4. 4

    Potom pridáme kremžskú horčicu, majonézu, šťavu z druhej polovice citróna a zvyšný nasekaný kôpor. Zamiešame, okoreníme, necháme odstáť. Podávame s pečivom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia