Foto: kucharka
Recept pochádza z krajiny Baskov. Je viacej spôsobov prípravy, ja vám ponúkam ten náš, jednoduchý.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Množstvá surovín sú orientačné. Na olivovom oleji opražíme nasekanú cibuľu, pridáme nakrájanú mrkvu a pár minút opekáme. Miesto mrkvy sa môže dať aj napr. zelená paprika.
-
2
Pridáme pokrájané zemiaky. Posypeme paprikou a znova chvíľu opekáme a premiešavame, aby sa zemiaky "obalili" v oleji a paprike. Posolíme.
-
3
Pridáme pretlak/pastu. Ja pridávam aj "pimiento choricero", je to sušená paprika, neviem, či ju na Slovensku dostať. Zalejeme vývarom alebo vodou, ale len tak, aby sa zakryli zemiaky. Posolíme. Prikryjeme pokrievkou a varíme.
-
4
Po 15-20 minútach, keď sú zemiaky uvarené, pridáme na väčšie kúsky nakrájaného tuniaka. Prikryjeme a varíme… ale len chvíľku, aby sa tuniak nevysušil.
-
5
Dobrú chuť.
Áno, môže. Hodí sa tam napríklad losos. Ak chceš s bielou rybou, mám tu podobný recept.
varecha.pravda.sk/recepty/ryba-s-porom-a-zemiakmi-v-jedno...
Ďakujem dievčence, som rada, že sa páči. Pekné utorkové popoludnie prajem.