Marmitako z tuniaka fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 4. apríla 2022
Marmitako z tuniaka (fotorecept)
Foto: kucharka

Recept pochádza z krajiny Baskov. Je viacej spôsobov prípravy, ja vám ponúkam ten náš, jednoduchý.

4
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 strúčik
1 ks
1 PL
4-5 ks
 (alebo voda)
400 g čerstvý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Množstvá surovín sú orientačné. Na olivovom oleji opražíme nasekanú cibuľu, pridáme nakrájanú mrkvu a pár minút opekáme. Miesto mrkvy sa môže dať aj napr. zelená paprika.

    Marmitako z tuniaka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme pokrájané zemiaky. Posypeme paprikou a znova chvíľu opekáme a premiešavame, aby sa zemiaky "obalili" v oleji a paprike. Posolíme.

    Marmitako z tuniaka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme pretlak/pastu. Ja pridávam aj "pimiento choricero", je to sušená paprika, neviem, či ju na Slovensku dostať. Zalejeme vývarom alebo vodou, ale len tak, aby sa zakryli zemiaky. Posolíme. Prikryjeme pokrievkou a varíme.

    Marmitako z tuniaka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 15-20 minútach, keď sú zemiaky uvarené, pridáme na väčšie kúsky nakrájaného tuniaka. Prikryjeme a varíme… ale len chvíľku, aby sa tuniak nevysušil.

    Marmitako z tuniaka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby morské, Španielska kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Eintopf, Varené

Diskusia k receptu

ria2
fíha, taký zemiakový paprikáš a tuniakom. Veľmi, veľmi sa mi páči.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha