
Kuracie stehná s gaštanovou plnkou
Veľa ľudí sa domnieva, že s mojou „prišahanou“ máme alergickú reakciu na morčacie (po vihodňarski puľkové) mäso. Opak je pravda....

Pečené gaštany z teplovzdušnej fritézy
Videla som viacero receptov na pečenie gaštanov v teplovzdušnej fritéze (tzv. airfryer). Chcela som tento...

Gaštanový zákusok s čokoládovým krémom bez múky
Gaštanové pyré, to je zázrak, z ktorého sa dajú upiecť skvelé koláčiky.

Domáce gaštanové pyré
Vyskúšajte fantastický retro dezert, domáce gaštanové pyré. Okrem podávania so šľahačkou, je ideálne aj...

Pyré z čerstvých gaštanov
Gaštany majú teraz sezónu, oplatí sa ich kúpiť, len tak upiecť v rúre alebo si...

Gaštanové rezy
K jeseni neodmysliteľne patria gaštany, či už tie v parku alebo jedlé. Tie jedlé sa v podobe gaštanového pyré snúbia s jemným kakaovým korpusom a šľahačkou v týchto chutných rezoch....

Bryndzový bulgur s jablkami a karamelovými gaštanmi
Tento netradičný sladký recept z bulguru vás určite zaujme natoľko, že ho budete chcieť vyskúšať a...

Tartaletky s gaštanovou plnkou
Cesto: Najprv zmiešame suché suroviny a potom pridáme vajíčko a zmäknuté maslo. Rukou vypracujeme cesto, ...

Lokše s tekvicovým džemom a gaštanovým krémom
Tekvicový džem: Tekvicu nakrájame na menšie kocky, zmiešame s pomarančom. Pridáme spolu s roztopeným maslom...

Orechovo-gaštanová torta
Aj bez množstva múky, masla alebo stuženého tuku dokážete urobiť skvelú tortu.

Gaštanové guľky v čokoláde
Kto by nemal rád pečené gaštany či gaštanové pyré. No a čo tak vyskúšať gaštanové guľky...

Králik s gaštanmi podľa Nory Beňačkovej
Známa hlásateľka Nora Beňačková pripravuje veľmi chutný recept zo zdravého králičieho mäsa....

Španielska gaštanová polievka podľa Nory Beňačkovej
Populárna slovenská hlásateľka Nora Beňačková uvarí gaštanovú polievku.

Krémové gaštanové risotto
Ó ako dobre je mať dobrých priateľov a známych. Občas dostaneme to a občas zasa ono....

Lokše s karamelizovanými gaštanmi a gaštanovou penou
Zemiakové lokše: Zemiaky v šupke uvaríme, vychladíme, ošúpeme a zomelieme. K zemiakom pridáme múku, ...

Morčacie závitky s gaštanmi a mangoldom s cuketovým rizotom
Morčacie prsia nakrájame a naklepeme 4 rezne po 150 g. Zvyšných 200 g zomelieme, pridáme vajcia, ...

Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu
Morku si pochvaľujú vo všetkých končinách sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa...

Hlavátka s hruškovo-gaštanovým ragú
Neslúžme jedlu, ono nech slúži nám. Aby nielen zasýtilo, ale aj potešilo. Najmä vianočný stôl...

Gaštanové hviezdičky
Zo všetkých surovín spracujeme na doske cesto a odložíme ho na 30 minút do chladničky.

Kaštanové dortíčky
Tyto dortíčky jsou velmi jednoduché a chutné! Vím, že se dá někde koupit kaštanové pyré a...

Gaštanová mramorovaná torta
Jednoduchá jesenná gaštanová torta poteší nie len v jesennom období. Táto je preverená celou rodinou takže...

Kaštanový krém
Kaštany loupu pomocí louskáčku na ořechy a pak nožíkem sloupnu skořápku, jde to docela dobře...

Smáženky podľa babky Žofky
Je to skutočné nebíčko v ústach. Hmota je polovica zemiakov a polovica gaštanov. Teraz to...

Jelenina s gaštanovou omáčkou à la Viktor Emanuel II.
Jelení chrbát odblaníme a nakrájame na požadované porcie. Mäso opečieme na oleji z každej strany, ochutíme soľou...