Roláda z morčacích pŕs plnená gaštanmi a brusnicami
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 26. decembra 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 26. decembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5-6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
50 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Morčacie prsia narežeme tak, aby vznikol veľký plát. Mäso naklepeme, posolíme, okoreníme. Po celej ploche posypeme do mäkka uvarenými, nadrvenými gaštanmi a brusnicami alebo kompótom. Zrolujeme a vytvoríme tak roládu.
- 2
Na pracovnej doske porozkladáme plátky prosciutta tak, aby tvorili dĺžku rolády a trochu sa prekrývali. Na ne položíme roládu a zrolujeme, aby bola celá obalená v prosciutte.
- 3
Roládu zabalíme do alobalu ako salónku, konce poriadne uzavrieme, dáme na plech a podlejeme pol litrom vody. Dáme do rúry a pečieme pri 150 stupňoch 50 minút.
- 4
Po upečení vyberieme z alobalu a nakrájame. Vhodná príloha je zemiaková kaša, tlačené zemiaky. Môžeme ozdobiť brusnicovým džemom.
Tiež morčacia roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu