Morčacia roláda
Morčacia roláda

Roláda z morčacích pŕs plnená gaštanmi a brusnicami

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 26. decembra 2021
Roláda z morčacích pŕs plnená gaštanmi a brusnicami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5-6
porcií
40 minút
príprava
50 minút
na 150 °C

Suroviny

1 kg
300 g
200 g mrazené (alebo brusnicový kompót)
200 g plátky




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia narežeme tak, aby vznikol veľký plát. Mäso naklepeme, posolíme, okoreníme. Po celej ploche posypeme do mäkka uvarenými, nadrvenými gaštanmi a brusnicami alebo kompótom. Zrolujeme a vytvoríme tak roládu.

  2. 2

    Na pracovnej doske porozkladáme plátky prosciutta tak, aby tvorili dĺžku rolády a trochu sa prekrývali. Na ne položíme roládu a zrolujeme, aby bola celá obalená v prosciutte.

  3. 3

    Roládu zabalíme do alobalu ako salónku, konce poriadne uzavrieme, dáme na plech a podlejeme pol litrom vody. Dáme do rúry a pečieme pri 150 stupňoch 50 minút.

  4. 4

    Po upečení vyberieme z alobalu a nakrájame. Vhodná príloha je zemiaková kaša, tlačené zemiaky. Môžeme ozdobiť brusnicovým džemom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia