Tekvicové rizoto s gaštanmi a vyprážanou mozzarellou
šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 4. novembra 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny
1 ks |
|
300 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
200 ml |
|
200 g uvarené |
|
100 g |
|
100 ml |
|
|
|
Vyprážaná mozzarella: | |
300 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
(na vyprážanie) |
|
Postup
-
1
Polovicu tekvice nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 °C do zmäknutia. Upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré.
- 2
Druhú polovicu tekvice nakrájame na malé kocky spolu so šalotkou. Na oleji s maslom orestujeme pokrájanú šalotku a tekvicu. Pridáme ryžu, krátko restujeme, osolíme. Podlejeme bielym vínom, vodou a dusíme pod pokrievkou asi 10 minút. Pridáme tekvicové pyré, nasekané uvarené gaštany a ak treba, podlejeme vodou. Tú postupne prilievame počas celého varenia. Za stáleho miešania a podlievania varíme takmer do úplného zmäknutia ryže. Nakoniec do rizota primiešame maslo a nastrúhaný parmezán.
- 3
Mozzarellu nakrájame na kúsky, ktoré obalíme v rozšľahanom vajíčku, v strúhanke a vypražíme v oleji. Servírujeme na rizote.
Tiež tekvicové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu