Gaštanový zákusok
Gaštanový zákusok

Gaštanový dezert

miomat - fotkaMioMat, 3. novembra 2021. Komerčný recept.
Gaštanový dezert
Foto: miomat

Zdravý jesenný gaštanový koláčik.
Zdroj: mamigo.sk

2
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

2 bal.
4 ks
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Rozmrazíme gaštanové pyré, oddelíme žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme a pridáme jedno gaštanové pyré. Z bielkov vyšľaháme sneh a postupne pomaly pridávame do pyré.

  2. 2

    Pripravené cesto nalejeme do formy na pečenie, my sme použili dve menšie s priemerom 12,5 cm.

  3. 3

    Dáme piecť do rúry na 160 °C na cca 30 minút.

  4. 4

    Upečený korpus necháme vychladnúť a zatiaľ si vymixujeme plnku z druhého gaštanového pyré, pridáme banán a rastlinné mlieko.

  5. 5

    Korpus prerežeme napoly, stred potrieme lekvárom a plnkou. Navrch tiež dáme plnku a ozdobíme ovocím, napr. čučoriedkami. Dáme odležať do chladničky na cca tri - štyri hodiny. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia