Gaštanový dezert
Foto: miomat
Zdravý jesenný gaštanový koláčik.
Zdroj: mamigo.sk
2
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Rozmrazíme gaštanové pyré, oddelíme žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme a pridáme jedno gaštanové pyré. Z bielkov vyšľaháme sneh a postupne pomaly pridávame do pyré.
- 2
Pripravené cesto nalejeme do formy na pečenie, my sme použili dve menšie s priemerom 12,5 cm.
- 3
Dáme piecť do rúry na 160 °C na cca 30 minút.
- 4
Upečený korpus necháme vychladnúť a zatiaľ si vymixujeme plnku z druhého gaštanového pyré, pridáme banán a rastlinné mlieko.
- 5
Korpus prerežeme napoly, stred potrieme lekvárom a plnkou. Navrch tiež dáme plnku a ozdobíme ovocím, napr. čučoriedkami. Dáme odležať do chladničky na cca tri - štyri hodiny. Dobrú chuť!
Tiež gaštanový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu