Gaštanové pletence
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 24. novembra 2023
mesačník Varecha, 24. novembra 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12 ks
porcií
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na doske zmiešame gaštanové pyré s práškovým cukrom, múkou, maslom nakrájaným na kocky, rumom, jedným žĺtkom a so soľou. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a na hodinu odložíme do chladničky.
- 2
Z vychladeného cesta odkrajujeme rovnako veľké kúsky, ktoré dlaňou vyvaľkáme na šúľky dlhé asi 10 cm a hrubé 0,5 cm. Každý v polovici preložíme a zatočíme.
- 3
Pletence potrieme žĺtkom, odporúčame ho rozmiešať s lyžičkou vody. V rúre vyhriatej na 175 °C pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie asi 15 až 20 minút.
- 4
Zmiešame kryštálový a vanilkový cukor a v zmesi obaľujeme upečené ešte teplé pletence.
Tiež pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu