Čokoládovo–gaštanová pena
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 17. októbra 2021
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 17. októbra 2021
Foto: Viki Sisáková
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Škrupinku jedlých gaštanov narežeme a gaštany uvaríme. Potom ich olúpeme, rozmixujeme dohladka a prepasírujeme cez sitko (nie je to však nutné).
- 2
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Vyšľaháme 250 ml smotany s 1 PL cukru a šľahačku postupne pridávame po lyžiciach do roztopenej vlažnej čokolády. Krémom naplníme cukrárenské vrecko a odložíme do chladničky.
- 3
Zvyšok smotany vyšľaháme so zvyškom cukru a s vanilkou a zmiešame s pripravenou gaštanovou pastou. Na záver ochutíme rumom. Krémom naplníme cukrárenské vrecko a dáme do chladničky.
- 4
Obidva krémy nastriekame do pripravených pohárov alebo misiek. Dáme na 1,5 hodiny do chladničky. Môžeme ozdobiť karamelom alebo ovocím, napríklad čerstvými figami.
Tiež gaštanový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu