Gaštanový dezert
Gaštanový dezert

Čokoládovo–gaštanová pena

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 17. októbra 2021
Čokoládovo–gaštanová pena
Foto: Viki Sisáková
6
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

100 g (56 %)
250 g uvarené, olúpané
550 ml
4 PL
1 PL
1/2 ks (semienka)




Postup

  1. 1

    Škrupinku jedlých gaštanov narežeme a gaštany uvaríme. Potom ich olúpeme, rozmixujeme dohladka a prepasírujeme cez sitko (nie je to však nutné).

  2. 2

    Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Vyšľaháme 250 ml smotany s 1 PL cukru a šľahačku postupne pridávame po lyžiciach do roztopenej vlažnej čokolády. Krémom naplníme cukrárenské vrecko a odložíme do chladničky.

  3. 3

    Zvyšok smotany vyšľaháme so zvyškom cukru a s vanilkou a zmiešame s pripravenou gaštanovou pastou. Na záver ochutíme rumom. Krémom naplníme cukrárenské vrecko a dáme do chladničky.

  4. 4

    Obidva krémy nastriekame do pripravených pohárov alebo misiek. Dáme na 1,5 hodiny do chladničky. Môžeme ozdobiť karamelom alebo ovocím, napríklad čerstvými figami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia