Pyré z čerstvých gaštanov
mesačník Varecha, 26. októbra 2022
Foto: Shutterstock
Gaštany majú teraz sezónu, oplatí sa ich kúpiť, len tak upiecť v rúre alebo si urobiť domáce gaštanové pyré.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Gaštany kupujeme čerstvé, ideálne je, keď ich spracujeme ešte v ten istý deň. Umyté a osušené gaštany nakrojíme na vrchnej časti do tvaru kríža.
- 2
Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme asi 20 – 25 minút. Upečené gaštany necháme vychladnúť a ošúpeme.
- 3
Ošúpané gaštany vložíme do hrnca, zalejeme vodou, ale len tak, aby ich voda prikryla, prisypeme cukor. Varíme domäkka. Nakoniec pridáme vanilkovú pastu a rum, chvíľu ešte povaríme. Potom zmes dohladka rozmixujeme.
- 4
Gaštanové pyré necháme stuhnúť v chladničke alebo v mrazničke, nastrúhame a podávame s čerstvo vyšľahanou šľahačkou.
Tiež gaštanové pyré:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu