Gaštanový cheesecake
Gaštanový cheesecake

Cheesecake s gaštanovým pyré

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 24. októbra 2021
Cheesecake s gaštanovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
260 g
100 g
Plnka:
500 g
250 ml
3 ks
250 g
150 g
2 bal.
Poleva:
100 g
100 ml
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: Sušienky rozdrvíme, primiešame rozpustené maslo. Hmotou vystelieme dno aj boky tortovej formy s priemerom 24 cm. Dáme stuhnúť do chladničky.

  2. 2

    Mascarpone, kyslú smotanu, cukor a gaštanové pyré vymiešame. Pridáme vajíčka, vymiešame a plnku nalejeme na stuhnutý korpus.

  3. 3

    Koláč pečieme vo vodnej pare. Spodok tortovej formy zabalíme do alobalu. Do plechu na pečenie nalejeme vodu do výšky 2 cm a vložíme naplnenú formu. Pečieme 40 minút pri 160 °C. Upečený cheesecake necháme vychladnúť.

  4. 4

    Poleva: Smotanu zohrejeme pod bod varu a zalejeme ňou nalámanú čokoládu. Necháme pár minút postáť a potom dohladka vymiešame. Nanesieme na vychladnutý cheesecake.

  5. 5

    Zákusok dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyberieme z formy a ozdobíme.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

violeta
Ďakujem za recept, cheesecake je výborný. Mne sa nikdy nepodarí ten okraj tak pekne spraviť, ale snaha bola 😅.
Do krému som pridala cca 50g práškového cukru a úplne stačilo, len takáto malá úprava.
Pekný deň 😊


holunder
Vcera som tento cheesecake robila a musim povedat, bol velkym sklamanim. Chut gastanov v plnke vobec nie je citi, nikto by mi nikdy neveril, ze je z gastanoveho pyre. Pri kazdom dalsom kusku som sa snazila pocitit nieco vynimocne, zial okrem keksov a cokolady je to v podstate len obycajny kremovy cheesecake. 160 stupnov nestaci. Dopekala som ho este 15min pri 180, pretoze som ho mala riedky ako mlieko. Natrapila som sa aj s cokoladovou ganache. Ta bola stale po 2 hodinach z chladnicky ako voda, takze som ju lyzickou vyzbierala a nahradila novou cokoladou. Kolac vyzera ale rovnako ako na fotke, zial to je tak akurat vsetko.