Cheesecake s gaštanovým pyré
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 24. októbra 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 24. októbra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
260 g |
|
100 g |
|
Plnka: | |
500 g |
|
250 ml |
|
3 ks |
|
250 g |
|
150 g |
|
2 bal. |
|
Poleva: | |
100 g |
|
100 ml |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Korpus: Sušienky rozdrvíme, primiešame rozpustené maslo. Hmotou vystelieme dno aj boky tortovej formy s priemerom 24 cm. Dáme stuhnúť do chladničky.
- 2
Mascarpone, kyslú smotanu, cukor a gaštanové pyré vymiešame. Pridáme vajíčka, vymiešame a plnku nalejeme na stuhnutý korpus.
- 3
Koláč pečieme vo vodnej pare. Spodok tortovej formy zabalíme do alobalu. Do plechu na pečenie nalejeme vodu do výšky 2 cm a vložíme naplnenú formu. Pečieme 40 minút pri 160 °C. Upečený cheesecake necháme vychladnúť.
- 4
Poleva: Smotanu zohrejeme pod bod varu a zalejeme ňou nalámanú čokoládu. Necháme pár minút postáť a potom dohladka vymiešame. Nanesieme na vychladnutý cheesecake.
- 5
Zákusok dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyberieme z formy a ozdobíme.
Tiež gaštanový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Přesně a jistě chutnýý!!
Do krému som pridala cca 50g práškového cukru a úplne stačilo, len takáto malá úprava.
Pekný deň ?
ale výsledok je výborný. veľmi chutný koláčik. Ďakujem
Moze byt problem v gastanovom pyre, niektore vyrobky obsahuju viac fazul ako gastanov. Ja som tento cheesecake prave skusila a je vyborny ;)