Gaštanový cheesecake
Gaštanový cheesecake

Cheesecake s gaštanovým pyré

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 24. októbra 2021
Cheesecake s gaštanovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
260 g
100 g
Plnka:
500 g
250 ml
3 ks
250 g
150 g
2 bal.
Poleva:
100 g
100 ml
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Korpus: Sušienky rozdrvíme, primiešame rozpustené maslo. Hmotou vystelieme dno aj boky tortovej formy s priemerom 24 cm. Dáme stuhnúť do chladničky.

  2. 2

    Mascarpone, kyslú smotanu, cukor a gaštanové pyré vymiešame. Pridáme vajíčka, vymiešame a plnku nalejeme na stuhnutý korpus.

  3. 3

    Koláč pečieme vo vodnej pare. Spodok tortovej formy zabalíme do alobalu. Do plechu na pečenie nalejeme vodu do výšky 2 cm a vložíme naplnenú formu. Pečieme 40 minút pri 160 °C. Upečený cheesecake necháme vychladnúť.

  4. 4

    Poleva: Smotanu zohrejeme pod bod varu a zalejeme ňou nalámanú čokoládu. Necháme pár minút postáť a potom dohladka vymiešame. Nanesieme na vychladnutý cheesecake.

  5. 5

    Zákusok dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyberieme z formy a ozdobíme.

Diskusia k receptu

violeta
Ďakujem za recept, cheesecake je výborný. Mne sa nikdy nepodarí ten okraj tak pekne spraviť, ale snaha bola ?.
Do krému som pridala cca 50g práškového cukru a úplne stačilo, len takáto malá úprava.
Pekný deň ?


holunder
Vcera som tento cheesecake robila a musim povedat, bol velkym sklamanim. Chut gastanov v plnke vobec nie je citi, nikto by mi nikdy neveril, ze je z gastanoveho pyre. Pri kazdom dalsom kusku som sa snazila pocitit nieco vynimocne, zial okrem keksov a cokolady je to v podstate len obycajny kremovy cheesecake. 160 stupnov nestaci. Dopekala som ho este 15min pri 180, pretoze som ho mala riedky ako mlieko. Natrapila som sa aj s cokoladovou ganache. Ta bola stale po 2 hodinach z chladnicky ako voda, takze som ju lyzickou vyzbierala a nahradila novou cokoladou. Kolac vyzera ale rovnako ako na fotke, zial to je tak akurat vsetko.


svetlusakz
dnes som ho robila, piekla som ho ale dlhšie, lebo sa mi zdalo, že nebol dopečený....
ale výsledok je výborný. veľmi chutný koláčik. Ďakujem
blue
@holunder (6.11.2021 08:35)

Moze byt problem v gastanovom pyre, niektore vyrobky obsahuju viac fazul ako gastanov. Ja som tento cheesecake prave skusila a je vyborny ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia