Gaštanové rizoto
Gaštanové rizoto

Krémové gaštanové risotto

siuuu - fotkasiuuu, 8. septembra 2019
Krémové gaštanové risotto
Foto: siuuu

Ó ako dobre je mať dobrých priateľov a známych. Občas dostaneme to a občas zasa ono. Tentoraz to boli jedlé gaštany (teda dostala som Zobraziť celý popisÓ ako dobre je mať dobrých priateľov a známych. Občas dostaneme to a občas zasa ono. Tentoraz to boli jedlé gaštany (teda dostala som ich už dávnejšie a doteraz čakali v mrazničke) - tak čo s nimi ? Nakoniec som sa rozhodla pre moje milované krémové risotto v takom už jesennom prevedení, pretože už som ho dlho v tejto úprave nerobila. A opäť ma nesklamalo - ako aj všetky ostatné verzie, aj táto bola výborná.

3-4
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g (Arborio, Carnarolli, Vialone Nano, ...)
800 ml
1 ks (alebo červená cibuľa)
90 g
100-120 ml
3-4 PL
100-150 g uvarené alebo upečené, očistené
1-2 vetvičky (alebo rozmarín)
50 g strúhaný
30 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu, gaštany a sušenú šunku pokrájame na malé kúsky. Na olivovom oleji orestujeme 3-4 minúty pokrájanú cibuľu, sušenú šunku, rozmarín a stonkový zeler. Pridáme ryžu (nepreplachujeme), opražíme 3-4 minúty, podlejeme vínom, pár minút necháme vydusiť alkohol a ryžu postupne podlievame vývarom a za stáleho miešania varíme pokiaľ ryža nie je uvarená na skus (trvá to asi 15 minút).

  2. 2

    Po uvarení ryže pridáme pokrájané gaštany, premiešame, pridáme strúhaný parmezán a maslo, premiešame a necháme také 3 minútky odpočívať. Podávame posypané čerstvým tymianom alebo rozmarínom - ja som dnes použila tymian.

    Krémové gaštanové risotto - obrázok 2

Diskusia k receptu

siuuu
@skatulka (8.9.2019 15:36)

ďakujem - rada skúšam nové veci a risotto je veľmi vďačné, dá sa pripraviť hádam aj na tisíc spôsobov a vždy je výsledkom super jedlo (teda aspoň tie, ktoré som dotaraz robila boli všetky výborné)
haji
Zajímavá kombinace - gaštany v tejto úprave vidím prvně.
1x siuuu
kucharka
Tak o gastanovom rizote som este nepocula ...
a to uz som teda pojedla kadeco... :-))
Rada skusim, ale musim pockat do novembra na gastany.
Dakujem za recept.
1x siuuu
mackaa
Wau, musí byť úžasné.. Určite vyskúšam :)