Gaštanový dezert
Gaštanový dezert

Gaštanový dezert Monte Bianco

Reštaurácia Kogo Ristorante
v Bratislave, 27. júla 2021
Gaštanový dezert Monte Bianco
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií

Suroviny

600 g
500 ml
1 ks
100 g
50 g
20 ml
250 ml




Postup

  1. 1

    Gaštany narežeme ostrým nožom do kríža, dáme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 20 minút. Necháme trochu vychladnúť a olúpeme.

  2. 2

    Olúpané gaštany dáme do hrnca s mliekom a vanilkovým strukom a varíme domäkka – asi 30 minút. Vyberieme z mlieka a prelisujeme lisom na zemiaky.

  3. 3

    Práškový cukor, kakao a rum zmiešame, primiešame ku gaštanovej mase a ešte raz prelisujeme lisom na zemiaky (alebo mlynčekom na mäso).

  4. 4

    Smotanu vyšľaháme, rozdelíme do pohárov a na to dáme gaštanové pyré do tvaru kopčeka.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
plk
plk
@evanaaa (27.7.2021 18:19)

Nie som si celkom isty, ze to bezne predavane "gastanove" pyre je naozaj cisto len z gastanov. Ale mozem sa, samozrejme, mylit. Uz roky som to nekupoval.
Tak, ci tak, nie je to narocny recept. Uz len zohnat tie gastany :-).
evanaaa
@plk , myslím si, že by malo byť smerodatné to, čo píšu na obale, že to pyré obsahuje, inak by klamali ľudí......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia