Gaštanový dezert Monte Bianco
Reštaurácia Kogo Ristorante
v Bratislave, 27. júla 2021
v Bratislave, 27. júla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
Postup
-
1
Gaštany narežeme ostrým nožom do kríža, dáme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 20 minút. Necháme trochu vychladnúť a olúpeme.
- 2
Olúpané gaštany dáme do hrnca s mliekom a vanilkovým strukom a varíme domäkka – asi 30 minút. Vyberieme z mlieka a prelisujeme lisom na zemiaky.
- 3
Práškový cukor, kakao a rum zmiešame, primiešame ku gaštanovej mase a ešte raz prelisujeme lisom na zemiaky (alebo mlynčekom na mäso).
- 4
Smotanu vyšľaháme, rozdelíme do pohárov a na to dáme gaštanové pyré do tvaru kopčeka.
Tiež gaštanový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nie som si celkom isty, ze to bezne predavane "gastanove" pyre je naozaj cisto len z gastanov. Ale mozem sa, samozrejme, mylit. Uz roky som to nekupoval.
Tak, ci tak, nie je to narocny recept. Uz len zohnat tie gastany :-).
www.jedalnicek.eu/kaloricka-tabulka-potravin/sladkosti/to...