Gaštanové rezy
K jeseni neodmysliteľne patria gaštany, či už tie v parku alebo jedlé. Tie jedlé sa v podobe gaštanového pyré snúbia s jemným kakaovým korpusom Zobraziť celý popisK jeseni neodmysliteľne patria gaštany, či už tie v parku alebo jedlé. Tie jedlé sa v podobe gaštanového pyré snúbia s jemným kakaovým korpusom a šľahačkou v týchto chutných rezoch. Vyskúšajte ich aj Vy!
na 180 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 5 ks |
|
| 2 PL |
|
| 3 PL |
|
| 3 PL (horúca) |
|
| 4 PL |
|
| 1 PL holandské |
|
| 1 bal. |
|
| Gaštanový krém: | |
| 500 g |
|
| 500 g |
|
| (podľa potreby) |
|
| 1 PL |
|
| Šľahačková vrstva: | |
| 250 ml (33 %) |
|
| 1 bal. |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Gaštanové pyré necháme dôkladne rozmraziť. Oddelíme si žĺtky od bielkov. Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh (sneh sa najlepšie vyšľahá, pokiaľ sú bielky studené). Žĺtky spolu s práškovým cukrom šľaháme do peny. Postupne prilievame horúcu vodu a šľaháme ďalej. Múku, kakao a prášok do pečiva premiešame a preosejeme. Do žĺtkovej hmoty striedavo zamiešame bielkový sneh a múčnu zmes.
- 2
Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech (35 x 25 cm). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 15-20 minút. Korpus necháme vychladnúť.
- 3
Mascarpone vyšľaháme dohladka, postupne pridávame rozmrazené gaštanové pyré. Pokiaľ je pyré sladené, cukor už nepridávame. Na záver do krému prilejeme rum. Krém rovnomerne nanesieme na vychladnutý korpus a zahladíme stierkou.
- 4
Smotanu na šľahanie spolu so stužovačom vyšľaháme dotuha. Šľahačku nanesieme na gaštanový krém a zahladíme. Zákusok dáme do chladničky.
- 5
Zákusok horúcim nožom nakrájame na rezy alebo kocky, posypeme nastrúhanou čokoládou a môžeme podávať. Prajem dobrú chuť!
Tiež gaštanový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu