Lahodne mäkké hovädzie predné
Hovädzie predné, či krk nie sú u mňa veľmi obľúbené, lebo kližka, či móčing...
Bravčové plátky na hubách
Jedlá s hubami patrili v našej domácnosti odjakživa k tým najžiadanejším....
Hovädzie dusené v masle
Jednoduchý a nenáročný recept ako na prípravu tak aj suroviny. Len čas je trochu dlhší...
Dusené králičie stehná s klobásou
Takto upravené králičie stehná sú mäkučké a šťavnaté.
Hovädzie na mrkve a hrášku
Na masti opečieme cibuľu nakrájanú na kocky do zlata. Pridáme paradajkový pretlak a krátko orestujeme...
Putimské bravčové rezance
Jednoduché, rýchle a chutné jedlo. Ide o tradičnú juhočeskú pochúťku podávanú v reštauráciách a jedálňach....
Hovädzie na víne s brusnicami
Cibuľu nakrájanú na kocky dáme restovať na masti. Mäso nakrájame na väčšie kúsky, osolíme a...
Košovská pochúťka, ktorú Barbora Ďurovčíková varí manželovi
Muzikálová herečka Barbora Ďurovčíková, nám uvarila košovskú pochúťku, ktorú má veľmi rád jej manžel, ...
Bravčové karé dusené so zeleninou
Variant bravčového pliecka so zeleninou, ktorú som práve našiel v chladničke....
Krkovička v horčicovej omáčke s bezlepkovou tarhoňou
Tarhoňa je v našich končinách veľmi obľúbenou cestovinou....
Hovädzie po burgundsky
Hovädzie mäso na burgundský spôsob s poriadnou dávkou červeného vína chutí neodolateľne. Tajomstvo jeho dokonalej chuti spočíva...
Kuracie stehno na medovo-cesnakovej omáčke
Kuracie stehná opláchneme pod studenou vodou, vysušíme utierkou a dobre ochutíme soľou a korením. Na panvicu...
Rozlietané španielske vtáčiky podľa formácie 4 Tenoři
Traja zo štyroch členov vokálnej formácie 4 Tenoři zavítali do TV Varecha a uvarili nám španielske vtáčiky, ale inak, než sme zvyknutí....
Bravčový plátok na horčicovej omáčke
Bravčovú krkovičku si nakrájame na asi 2 cm hrubé plátky a päsťou jemne naklepeme. Mäso nakoreníme...
Bravčovina na čerstvých šampiňónoch
S varenými zemiakmi a domácim jablkovým kompótom to bol výborný obed.
Bravčový tokáň
Na masti osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú slaninu a po chvíli aj nasekaný cesnak...
Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny
V našom živote je to zariadené tak, že po príchode na tento svet musíme rok-dva počkať, než sa naše ústa naplnia prvými zubami....
Divoké chilli
Pikantné chilli zo srnčieho stehna nám pripravila poľovníčka Martina Hustinová.
Hovädzie plátky na ružovom víne a hubách
Obľubujem hovädzie mäso s jemným tukovým „mramorovaním“, výdatne napomáhajúcim jeho šťavnatosti v priebehu dusenia, pečenia, či varenia....
Perkelt s kolienkami podľa Veroniky
Môj recept je ľahký a chutný najlepšie zo zaváranou paprikou, ale samozrejme, každému podľa chuti....
Bravčové plátky s kelom, hubami a paradajkami
Bravčové karé je mäso dosť suché, vhodnou technológiou dusenia či varenia ale z neho pripravíte výbornú chuťovku....
Hovädzie plátky na horčici
Vymyslieť, čo dobré po sviatkoch uvariť je ťažké... A tak som zvolila hovädzie mäso a nenáročnú prípravu....
Pražskou šunkou plnené kačacie prsia na tokajskom víne
Nedeľný obed z kačacích pŕs, ktoré som plnila pražskou šunkou a dusila na tokajskom víne.
Hovädzie kocky na čiernom pive
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa so zeleninou a s čiernym pivom.
Bravčové na rasci podľa ČSN
Opäť som vyskúšal jeden retro recept z knihy receptúr teplých pokrmov.
Hovädzie kocky v červenej kapuste
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som teraz pripravila v červenej kapuste....
Dusené marinované bravčové karé s hubami
Dobre pripraviť bravčové karé už chce bohaté skúsenosti....
Šarišské rezne s hubami
Rezne potria k milému spomienkovému jedlu, spravidla po nedeľňajšej „koscelkovej” polievke, mojej povojnovej generácie...