Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Eszterházyho roštenka

Najlepšie recepty z cisárskej dvornej kuchyne
knižná publikácia, 14. júna 2022
Eszterházyho roštenka
Foto: Shutterstock
6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
50 g
Šťava:
2 ks (veľká)
20 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Roštenku nakrájame na plátky, okraje nakrojíme, vyklepeme, posolíme, pokoreníme a potrieme horčicou. Na jednej strane obalíme v múke a potom na obidvoch stranách opečieme na rozohriatom oleji.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame nadrobno a opečieme vo výpeku z mäsa, poprášime múkou. Zalejeme trochou vody, dochutíme soľou a prevaríme. Do šťavy vložíme opečené plátky mäsa a dusíme prikryté hodinu, pričom ho obraciame. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a odložíme na teplé miesto.

  3. 3

    Do omáčky vmiešame kyslú smotanu a mäso ňou prelejeme. Ako prílohu môžeme podávať pečené zemiaky alebo cestoviny. Môžeme ozdobiť opraženou cibuľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia