Eszterházyho roštenka
Najlepšie recepty z cisárskej dvornej kuchyne
knižná publikácia, 14. júna 2022
knižná publikácia, 14. júna 2022
Foto: Shutterstock
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Roštenku nakrájame na plátky, okraje nakrojíme, vyklepeme, posolíme, pokoreníme a potrieme horčicou. Na jednej strane obalíme v múke a potom na obidvoch stranách opečieme na rozohriatom oleji.
- 2
Cibuľu nakrájame nadrobno a opečieme vo výpeku z mäsa, poprášime múkou. Zalejeme trochou vody, dochutíme soľou a prevaríme. Do šťavy vložíme opečené plátky mäsa a dusíme prikryté hodinu, pričom ho obraciame. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a odložíme na teplé miesto.
- 3
Do omáčky vmiešame kyslú smotanu a mäso ňou prelejeme. Ako prílohu môžeme podávať pečené zemiaky alebo cestoviny. Môžeme ozdobiť opraženou cibuľou.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu