Znojemský guláš fotorecept
Foto: luwinka
Náš dnešný nedeľný obed.
4
porcie
porcie
60-70 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mäso umyjeme a nakrájame na kúsky. Do hrnca dáme olej , alebo masť a pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú speníme. Pridáme mäso, korenie, drvenú rascu, červenú mletú papriku a soľ. Necháme chvíľu dusiť.
-
2
Potom pridáme paradajkový pretlak a horčicu.
-
3
Zalejeme vodou a povaríme.
-
4
Po 1/2 hodine pridáme bujón a varíme domäkka zakryté pod pokrievkou. Občas premiešame, ak treba dolejeme vodu.
-
5
Pripravíme si nadrobno pokrájaný cesnak.
-
6
A tak isto uhorky.
-
7
Pridáme ich do gulášu a povaríme 15 minút.
-
8
Do menšej nádoby dáme múku s vodou na zahustenie, ktorú rozmiešame nahladko. Prilejeme ju do gulášu, zamiešame a povaríme už len chvíľu a máme hotovo.
-
9
Podávame s knedľou.
Diskusia k receptu