Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Znojemský guláš fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 2. októbra 2022
Znojemský guláš (fotorecept)
Foto: luwinka

Náš dnešný nedeľný obed.

4
porcie
60-70 minút
príprava

Suroviny

500 g
2 ks
3 ČL
1/2 ČL
1 ČL
2 ČL
3 PL
1 ks
3 strúčiky
3 ks
Na zahustenie:
2 PL
Príloha:

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a nakrájame na kúsky. Do hrnca dáme olej , alebo masť a pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú speníme. Pridáme mäso, korenie, drvenú rascu, červenú mletú papriku a soľ. Necháme chvíľu dusiť.

    Znojemský guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom pridáme paradajkový pretlak a horčicu.

    Znojemský guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme vodou a povaríme.

    Znojemský guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 1/2 hodine pridáme bujón a varíme domäkka zakryté pod pokrievkou. Občas premiešame, ak treba dolejeme vodu.

    Znojemský guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si nadrobno pokrájaný cesnak.

    Znojemský guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A tak isto uhorky.

    Znojemský guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme ich do gulášu a povaríme 15 minút.

    Znojemský guláš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do menšej nádoby dáme múku s vodou na zahustenie, ktorú rozmiešame nahladko. Prilejeme ju do gulášu, zamiešame a povaríme už len chvíľu a máme hotovo.

    Znojemský guláš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame s knedľou.

    Znojemský guláš (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

kimlo
Paráda, určite vyskúšam, tieto znojemské veci mám veľmi rád 😋

Zaujímavé video z archívu TV Varecha