Hovädzie závitky na koreňovej zelenine
mesačník Varecha, 18. februára 2023
Foto: Shutterstock
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 plátky (po 100 g) |
|
2 PL |
|
10 plátkov |
|
1 nožička |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
0,5 l |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
3 stonky (čerstvý) |
|
4 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vajíčka uvaríme natvrdo. Plátky mäsa natenko naklepeme pod fóliou, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a na každý položíme plátok slaniny. Klobásu nakrájame na hrubšie kolieska, uvarené vajíčka a kyslé uhorky na štvrtiny.
- 2
Na slaninu ukladáme klobásu, vajce, uhorku a zrolujeme. Roládky zviažeme potravinárskym povrázkom.
- 3
Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky.
- 4
Na panvici alebo v pekáči rozpálime masť a mäsové závitky z každej strany opečieme, vyberieme z panvice. Zvyšnú slaninu nakrájame na kocky a opražíme na panvici spolu s najemno nasekanou cibuľou. Pridáme koreňovú zeleninu, po chvíli restovania horčicu a podlejeme vývarom.
- 5
Do pekáča vrátime závitky, pridáme tymian a bobkový list a v rúre vyhriatej na 180 °C zakryté pečieme asi hodinu. Pred dopečením odokryjeme, aby sa závitky zvrchu opiekli.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mas pravdu aj nemas, aj hovadzie treba zatiahnut na panvici a potom v rure dusit, nie piect zakryte, bezne som tak robila, ked som nemala PH. Musis mat na to dobry hrniec, napr. liatinovy, nemusis to kontrolovat ako ked dusis na sporaku. Ja som robievala na 150° aj 3-4 hod., skratka aby bolo maso makke. Na konci neodokryvat, potom sa vysusi na podosvu, ako vidno na foto.