Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové stehno na znojemský spôsob

helena10 - bez fotkyhelena10, 13. februára 2023
Bravčové stehno na znojemský spôsob
Foto: helena10

Suroviny

1,25 kg
1 ks
 (s nálevom)




Postup

  1. 1

    Umyté mäso narežeme na väčšie kocky.

  2. 2

    Nadrobno narezanú cibuľu osmažíme na oleji do zlatista, pridáme horčicu kremžskú, mletú papriku a zapeníme. V tomto základe opražíme mäso, osolíme, okoreníme, pridáme rascu. Podlejeme trochou vody. Prikryjeme pokrievkou a dusíme do polomäkka.

  3. 3

    Múku vopred rozmiešanú vo vode prilejeme k mäsu a za občasného miešania varíme, až je mäso mäkké. Podľa potreby dochutíme soľou, korením, sójovou omáčkou.

  4. 4

    Sterilizované uhorky pomocou elektrického sekáčika nasekáme nadrobno. Premiešame s trochou uhorkovej šťavy v mištičke. Pridávame iba do malej časti uvareného mäsa. Väčšinou si na mäso uhorky pridávame až na porciu v tanieri. Množstvo je podľa toho, kto koľko ma každý rád.

  5. 5

    Prílohou boli podľa chuti uvarené zemiaky alebo ryža.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia