Bravčové stehno na znojemský spôsob
Foto: helena10
Postup
-
1
Umyté mäso narežeme na väčšie kocky.
- 2
Nadrobno narezanú cibuľu osmažíme na oleji do zlatista, pridáme horčicu kremžskú, mletú papriku a zapeníme. V tomto základe opražíme mäso, osolíme, okoreníme, pridáme rascu. Podlejeme trochou vody. Prikryjeme pokrievkou a dusíme do polomäkka.
- 3
Múku vopred rozmiešanú vo vode prilejeme k mäsu a za občasného miešania varíme, až je mäso mäkké. Podľa potreby dochutíme soľou, korením, sójovou omáčkou.
- 4
Sterilizované uhorky pomocou elektrického sekáčika nasekáme nadrobno. Premiešame s trochou uhorkovej šťavy v mištičke. Pridávame iba do malej časti uvareného mäsa. Väčšinou si na mäso uhorky pridávame až na porciu v tanieri. Množstvo je podľa toho, kto koľko ma každý rád.
- 5
Prílohou boli podľa chuti uvarené zemiaky alebo ryža.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu