Teľacie mäso
Teľacie mäso

Teľacie plátky s pečenými zemiakmi

helena10 - bez fotkyhelena10, 10. júna 2023
Teľacie plátky s pečenými zemiakmi
Foto: helena10

Suroviny

Teľacie plátky:
1,10 kg (orech)
 (Ariosto)
Pečené zemiaky:
 (varný typ A)




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme a jemne naklepeme. Obalíme v hladkej múke na horúcom oleji opečieme z oboch strán. Opečené kúsky mäsa zalejeme podľa potreby vodou. Pridáme trochu talianskeho korenia ariosto. Je to naturálna zmes morskej soli, rozmarínu, oregana, šalvie, bazalky, petržlenovej vňate. Prikryté dusíme do mäkka. Ak treba, dochutíme si ešte soľou a čiernym mletým korením. Nakoniec pridáme na zjemnenie lyžicu masla.

    Teľacie plátky s pečenými zemiakmi - obrázok 1
  2. 2

    Na prípravu pečených zemiakov sme mali menšie zemiaky. Poriadne umyté zemiaky nakrájam na štvrtiny. V pekáči polejem primerane olejom a riadne ich premiešam. Osolím, posypem zmesou korenia na pečené zemiaky a opäť premiešam. V rúre upečiem.

  3. 3

    Z čerstvých uhoriek so urobila k tomu uhorkový šalát.

  4. 4

    Ako dezert po obede som upiekla snehový jablkový zákusok.

    Teľacie plátky s pečenými zemiakmi - obrázok 4

Diskusia k receptu

kukulienka71
mňam! iste to bo výborné. Teľacie som robila na taliansky spôsob už aj ja, bolo lahodné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia