Hovädzie dusené v masle
Foto: bugout
Jednoduchý a nenáročný recept ako
na prípravu tak aj suroviny. Len čas je
trochu dlhší.
Zdroj: https://www.youtube.com/c/TomaszStrzelczykODDASZFARTUCHA
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso pokrájame na väčšie kocky a cibuľu na mesiačiky. Panvicu dopredu nerozohrievame a dáme na dno časť masla (zhruba jednu šestinu) nakrájanú na kúsky. Teraz dáme do panvice mäso a jemne ho "utľapkáme" na vrch rovnomerne navrstvíme nakrájanú a "rozobranú" cibuľu a na ňu zvyšné maslo (tiež primerane rozmiestnime). Podlejme vodou s rozmiešaným octom a cukrom, zakryjeme a dusíme hodinu na slabom výkone.
- 2
Po hodine odokryjeme, premiešame a pridáme podľa chuti a preferencií soľ, mleté čierne korenie a cesnak (v recepte boli tri strúčiky ja som mal dosť veľké, tak som dal dva) a premiešame. Znovu zakryjeme, ale necháme odchýlené, aby sa mohla odparovať voda a dusíme zhruba 45 minút...
Tiež hovädzie maso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja tam teda mrkev vidim len v prilohe. Vyskusam urobit rodicom. Jeho recepty su skvele. Mam vyskusane vsetky bezmesite, alebo som si ich na take prisposobila.
Možná špatně vidím, ale ty kostky jsou obklopeny drobotinou, ne cibulí nakrájenou na měsíčky. Bugoutovy recepty mám také rád, v tomto mi ale něco chybí :-) - asi ta mrkev.
Podľa mňa dá, ale či bude výsledný produkt rovnaký neviem. Recept bol takýto a tlakový hrniec nemám, takže som sa ani nezamýšľal... Určite sa skráti čas prípravy, či bude treba ocot neviem, čo to urobí s chuťou ak by sa ocot dal a nevyvarila sa jeho aróma a chuť... Nikdy som takto mäso nerobil, že sa priamo do dusenia pridáva ocot kvôli tenderizácii mäsa. Bál som sa, že zostane octová pachuť tak som v podstate nič nemenil oproti pôvodnému receptu...
Áno, toho som sa aj ja bál a rozmýšľal celú nedeľu ako to urobím 😂😂😂. Keď je niečo z kila mäsa väčšinou robím z polovice, ale tu som sa bál, kvôli tomu octu a všetkému s tým spojenému tak som nič neriešil. A musím povedať, že jedlo je naozaj výborne. Je to v podstate úplne bezpracné jedlo. Najviac roboty dalo nakrájať cibuľu (a to mesiačiky sú naozaj rýchle 😂). A ešte doplním, že keď sme dojedli prvý deň pohánku na druhý som urobil pohánku s ryžou 1:1 výborné...
To ma teší.
Tak to ma teší dvojnásobne. A pohanku urob kľude 1:1 s ryžou. Je to super.