Bravčové ragú na koreňovej zelenine
Foto: helena10
U nás obľúbené jedlo.
Postup
-
1
Bravčové pliecko nakrájame na menšie kocky.
- 2
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista s troškou rasce, pridáme kremžskú horčicu, červenú mletú papriku, zapeníme. Kocky mäsa v tomto základe orestujeme, aby sa zatiahlo. Osolíme, okoreníme, pridáme aj sójovú omáčku. Podlejeme trochou vody a prikryté dusíme. Občas premiešame, podlievame primerane vodou.
- 3
V ďalšom kastrole na troche masla restujeme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu. Keď je polomäkká, pridáme hladkú múku opražíme na svetlohnedo.
- 4
Túto zeleninovú zmes s opraženou múkou pridávame k takmer udusenému mäsu. Necháme prevariť a dodusíme až kým sú mäso a zelenina mäkké. Uvarené ragú dochutíme soľou a ostatnými koreninami podľa vlastnej chuti.
- 5
Dnes boli k bravčovému ragú uvarené zemiaky ozdobené petržlenovou vňaťou.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu